Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Alle soorten haarden op een rijtje

Alle soorten haarden op een rijtje

soorten haarden

Een haard kan in allerlei interieurs een plek hebben. Dat komt vooral doordat er heel veel verschillende soorten zijn. Ze hebben en andere stijl, maar vooral ook een andere technologie. Daardoor is het gemakkelijk om een passende soort te kiezen. Je leert op deze plek de soorten kennen. Zo kan je direct een keuze maken voor de beste haard voor jou.

Gashaard

De eerste soort is de gashaard, die je ook wel kent als gaskachel. Dit is de haard ie je stookt op gas, maar de look heeft van een klassieke houthaard. Je kan deze gemakkelijk gebruiken om te zorgen voor sfeer en wat warmte. Het fijne is dat de gashaarden werken met een afstandsbediening. Dit maakt ze dus ook heel gemakkelijk in gebruik op elk gewenst moment.

Houthaard

De klassieke vorm van een haard is de houthaard. Deze ziet er stijlvol uit en het is natuurlijk ook zo dat de geuren en geluiden bijdragen aan de sfeer. Een nadeel is wel dat hout helemaal opgebrand moet worden als je het eenmaal aansteekt. De houthaard blijft echter natuurlijk wel het soort haard waar je eigenlijk het meest van geniet. Dit maakt de haard met hout nog altijd populair.

Elektrische haard

Een elektrische haard is een modern alternatief. Het is bovendien zodat deze flink ontwikkeld zijn en de vlammen tegenwoordig levensecht lijken. Een voordeel is bovendien dat je geen rook hoeft af te voeren. Een nadeel is dat er geen warmte wordt afgegeven, tenzij er een kunstmatig verwarmingselement in zit. Je kan dan net zo goed de cv aanzetten.

Gelhaard

De gelhaard zie je niet zoveel meer tegenwoordig. Het is een hard die veel gebruiksgemak biedt omdat je deze eigenlijk overal kan plaatsen. De vlammen zijn alleen niet heel gelijkmatig. Daar moet je dus wel rekening mee houden bij het stoken. Voor het stoken heb je gelpotten nodig om dit op de juiste wijze te kunnen doen. Zorg dus wel dat je die altijd voor handen hebt.

Bio ethanol haard

De reden waarom de gelhaard minder populair is geworden, is dat de bio ethanol haard in opkomst is. Dit is eigenlijk de meest recente vorm van een haard die op de markt is gekomen. Deze heeft een klein reservoir met vloeistof dat je aansteekt. Daar kan je dan zo’n twee uur van genieten. Het fijne is dat deze haard veel mogelijkheden en gebruiksgemak biedt. Bovendien kent deze een modern design.