Wooninspiratie Woontips Welke soorten raambekleding zijn er allemaal?

Welke soorten raambekleding zijn er allemaal?

soorten raambekleding

Raambekleding is altijd van belang om de woning helemaal goed compleet te maken. Er zijn veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om deze goed bij jouw ruimte te laten passen. Daarom kijk je naar de vorm, de kleur en het gebruikte materiaal. Het is in ieder geval wel goed om eens te bekijken welke opties er dan allemaal zijn voor raambekleding en raamdecoratie.

De verschillende soorten rolgordijnen

In de eerste plaats wordt er natuurlijk naar rolgordijnen gekeken. Die zijn lekker voordelig in aanschaf en passen eigenlijk overal bij. Daardoor kan je ze ook in elke ruimte gebruiken en kunnen ze altijd goed dienstdoen. Zoek de juiste maten en stoffen voor optimaal gebruik in de kamer.

Kiezen voor duo rolgordijnen

Een andere optie is kiezen voor duo rolgordijnen. Ze bieden niet alleen veel functionaliteit, maar ze zijn ook goed voor de sfeer. Het gaat om een soort die uit banen bestaat, de ene baan is transparant en de andere is dicht. Dit maakt het kiezen van de hoeveelheid lichtinval nog beter mogelijk.

Het gebruik van dakraambekleding

Dakramen moeten natuurlijk op een specifieke manier worden verduisterd. Daar gebruik je wel een rolgordijn voor, maar dan wel één die specifiek voor het dakraam gemaakt is. Daarmee kan je de kieren volledig afsluiten. Dat komt doordat dit type gordijn in een cassette met zijprofielen zit. Ook voor dit gordijn geldt dat het overal bij past.

Vouwgordijnen ophangen

Het is ook een optie om voor vouwgordijnen als raambekleding te kiezen. Dit is een goede optie wanneer je meer sfeer zoekt. Dat komt natuurlijk door de mooie klassieke uitstraling van de gordijnen. Ze passen in allerlei ruimtes, maar zijn vooral geschikt voor het woongedeelte. Kijk ook naar verschillende stoffen en kleuren.

Jaloezieën laten ophangen

Wie de juiste sfeer zoekt, maar ook van privacy houdt, kiest voor jaloezieën. Deze kun je kantelen zodat je precies de juiste mate van licht binnenkrijgt, maar de inkijk in je woning toch beperkt wordt. Zijn vooral van hout, kunststof en aluminium en passen dus bij veel interieurs. Een roljaloezie heeft de sfeervolle uitstraling van rolgordijnen met de functionaliteit van jaloezieën. Een ideale keuze dus!

Werken met plisségordijnen

Ook plisségordijnen kunnen goed dienen als raambekleding. Het fijne is dat je goed daglicht binnenkrijgt en je hebt ook nog voldoende privacy. Het is fijn om te weten dat je ze ook vanaf de bovenkant kunt openen en niet alleen van onderaf. Je kunt dus alle kanten op met dit soort gordijnen.

Het gebruik van gordijnen

Het is ook mogelijk om gewoon voor gordijnen te kiezen. Die passen natuurlijk bij een goede sfeer die hoort bij een huishouden. Het is fijn om op deze manier je woning helemaal compleet te maken. Er zijn heel veel verschillende soorten gordijnen om uit te kiezen.

Lamellen ophangen

Wie vooral voor de praktische oplossing wil gaan, kiest voor lamellen. Deze optie is ook nog eens voordelig. Het is goed mogelijk om de lichtval naar eigen wens te vergroten of te verkleinen. Lamellen zijn over het algemeen van PVC of van stof. Ze zijn er ook in allerlei verschillende maten en kleuren.