Wooninspiratie Woontips Waarom een steelstofzuiger kopen? 3 voordelen!

Waarom een steelstofzuiger kopen? 3 voordelen!

steelstofzuiger voordelen

Steeds meer huishoudens kiezen voor een steelstofzuiger. Deze populariteit heeft dit type stofzuiger te danken aan de vele voordelen ten opzichte van reguliere stofzuigers met snoer. Alle bekende merken, zoals bijvoorbeeld Dyson, Bosch en Miele, hebben verschillende steelstofzuigers op de markt gebracht. Zo’n steelstofzuiger biedt enorm veel voordelen, maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen? Wij hebben de belangrijkste drie voordelen voor je verzameld!

Voordeel 1. Licht van gewicht

Ten opzichte van reguliere stofzuigers zijn steelstofzuigers enorm licht van gewicht. Gelukkig maar, want in tegenstelling tot reguliere stofzuigers die achter je aan rolt moet je een steelstofzuiger meedragen. Bij het kiezen van een steelstofzuiger is het dan ook van belang om te letten op het gewicht. De meeste modellen zijn enorm licht, maar voor de zekerheid is dit een belangrijk punt om te letten. Gemiddeld weegt een steelstofzuiger circa 2,5 kilo.

Voordeel 2. Draadloos

Een groot voordeel van steelstofzuigers ten opzichte van reguliere stofzuigers is dat je geen last meer hebt van een draad. Doordat de modellen draadloos zijn hoef je geen rekening meer te houden met een maximale actieradius en heb je geen last meer van verwikkelde snoeren. Oftewel je kunt vrijer bewegen tijdens het stofzuigen, waardoor deze klus sneller geklaard is.

Steelstofzuigers zijn voorzien van een accu, waardoor een snoer overbodig is. Dit maakt het wel belangrijk om bij aanschaf te letten op de maximale accuduur. Je wilt natuurlijk wel je volledige huis kunnen stofzuigen zonder dat je te maken krijgt met een lege accu.

Leestip: RVS schoonmaken? Zo doe je dat!

Voordeel 3. Makkelijk op te bergen

Vind jij het ook zo vervelend dat je jouw stofzuiger eigenlijk niet goed kunt opbergen? Vaak staat de stofzuiger ergens in een hoekje en neemt deze onnodig veel ruimte in beslag. Steelstofzuigers zijn voorzien van een ophangsysteem, waardoor ze eenvoudig op te bergen zijn. Het opbergen van je stofzuiger is met zo’n ophangsysteem geen karwei meer én de stofzuiger neemt minder ruimte in beslag. Door de stofzuiger in het ophangsysteem te klikken wordt deze meteen opgeladen. Zo is hij altijd opgeladen op het moment dat je hem nodig hebt. Handig!