Wooninspiratie Woontips Strakke lijnen op de muur schilderen: zo doe je dat

Strakke lijnen op de muur schilderen: zo doe je dat

Strakke lijnen op de muur schilderen

Eén muur in een accentkleur brengt sfeer in de ruimte. Verf bijvoorbeeld de muur achter je bank in een donkerblauwe tint of breng een mosgroene kleur aan in de slaapkamer op de muur waar je bed tegenaan staat. Een muur in een accentkleur vraagt om strak schilderwerk: de muur in de neutrale kleur grenst namelijk direct aan de accentmuur. Hoe schilder je met strakke lijnen? Met onderstaande stappen schilder je de muur eenvoudig en precies in de door jouw gekozen kleur.

muur schilderen

Wat heb je nodig?

Voor het schilderen van een muur heb je verschillende dingen nodig. Je kiest een kleur verf uit die je graag op de muur wilt, bijvoorbeeld uit het uitgebreide assortiment van Verf Plaza. Andere benodigdheden voor het schilderen van de muur zijn plastic of papier voor op de vloer, schilderstape, een verfemmer, rollers en een verfrooster. Een verfstok is een handig item om een muur makkelijker te schilderen. Zo hoef je niet op een ladder of stoel te staan, maar kun je vanaf de vloer schilderen.

Begin met de randen afplakken

Je begint met het afdekken van de vloer, bijvoorbeeld met plastic of oud papier. Vervolgens plak je de randen van de muur af. Breng een schilderstape enkele millimeters van de muur af aan en druk de tape goed vast. Zo voorkom je dat er verf onder de tape komt. Kies voor een merk van goede kwaliteit, zodat de tape voldoende hecht.

Een kitrand aanbrengen voor strakke randen

De truc om een strakke lijn te krijgen is het gebruiken van kit. De paar millimeter die je vrij hebt gelaten zijn bedoeld voor de kitrand. Je brengt een dunnen laag kit aan en veegt dit direct uit met je vinger, zodat de laag dun blijft. Voor je de kit aanbrengt, zorg je er al voor dat de andere schildersspullen klaar staan. Zo kun je direct doorgaan met schilderen.

Zo kun je een strakke lijn op de muur schilderen

Als eerste schilder je de randen, waarbij je de verf met een roller aanbrengt. Breng naast de rand direct een tweede rand aan met de roller die deels overlapt, zodat er geen strepen ontstaan. Na het schilderen van de randen kun je de tape bij het plafond en aan de zijkanten verwijderen. Vervolgens schilder je de rest van de muur en pas daarna verwijder je de tape aan de onderkant. Het verwijderen van het tape doe je voorzichtig waarbij je een beweging van de geverfde muur af maakt.