Wooninspiratie Tuin inspiratie Top 10 struiken voor het aankleden van grote borders

Top 10 struiken voor het aankleden van grote borders

Rhododendron

Een grote border opvullen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er struiken die echt geschikt zijn voor het aankleden van grote borders. Zodat het een prachtig geheel zal worden waar je relatief weinig onderhoud aan hebt. Wij hebben de mooiste heester struiken voor je gevonden.

1. Rhododendron

Rhododendron

De Rhododendron is een van de meest populaire planten om een brede border mee te vullen. De prachtige uitstraling van deze plant doet het altijd goed. Waarbij het een plant is die prima met andere soorten gecombineerd kan worden. Absoluut een echte aanrader.

2. Hortensia

Hortensia

Wie kent de Hortensia niet? De plant die in geen enkele tuin mag ontbreken. Want deze plant heeft niet alleen prachtige bloemen maar ook een prachtig blad dat in elke tuin past. Het is een relatief onderhoudsvrije plant.

4. Sering

sering

De Sering is voor elke tuin een echte aanwinst. Het heeft niet alleen een prachtige vorm maar zorgt ook nog eens voor variatie in de tuin. Waarbij de Sering het in vrijwel elke tuin het goed doet en geen speciale plek nodig heeft.

4. Japanse esdoorn

Als je op zoek ben naar een plant met een bijzondere uitstraling is de Japanse Esdoorn echt een aanrader. De prachtige bladeren en vorming van deze plant staat voor rust. Waarbij de Japanse Esdoorn het goed doet op een plek met schaduw of zon.

5. Skimmia

De skimmia is een echte vroegbloeier. Een aanwinst om ook vroeg in het seizoen van je tuin te mogen genieten. Deze heester is prachtig te vormen en heeft weinig onderhoud.

6. Camellia

De Camellia is een prachtige struik met een mooie bloem die op een roos lijkt. Het wordt niet voor niets ook wel de Japanse Roos genoemd. Een groot voordeel van deze plant is dat het een echte langbloeier is. Waardoor je er optimaal plezier aan zal beleven.

7. Laurier

De prachtige Laurier is een aanwinst als je op zoek bent naar een snel groeiende plant die heel makkelijk te onderhouden is. Een groot voordeel van deze Heester is dat het een snelle groeier is waardoor het een border prachtig zal bedekken. Waarbij je door goed te snoeien de hoogte kunt bepalen.

8. Bamboe

Wanneer je op zoek bent naar een echt natuurlijke uitstraling en hoge scheiding is Bamboe echt een aanrader. Het is een snelle groeier en vraagt weinig onderhoud. Let er bij kiezen voor bamboe wel op dat deze kan gaan woekeren door de tuin.

9. Photinia

De prachtige kleuren van de Photinia is echt een verrijking voor elke tuin. Omdat het zorgt voor levendigheid en kleuren gedurende het jaar.

10. Taxus

Tot slot eindigen we deze lijst natuurlijk met de Taxus. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een struik die je in vorm en formaat wil bijhouden. Deze struik groeit langzaam en is daardoor relatief onderhoudsvriendelijk.