Wooninspiratie Werkkamer inspiratie Studeerkamer inrichten: tips en inspiratie

Studeerkamer inrichten: tips en inspiratie

studeerkamer inrichten

Volg jij momenteel een studie en/of werk jij regelmatig thuis? Dan is een studeerkamer onmisbaar. Een rustige plek waar je ongestoord kunt studeren is essentieel om productief te zijn. Bij thuis studeren of werken ben je snel afgeleid door alles wat er om je heen gebeurd, daarom is een aparte ruimte ingericht als studeerkamer een goede keuze.Hieronder tips en inspiratie over het inrichten van een studeerkamer.

Bureau in een kast verwerkt

Heb je weinig ruimte of geen kamer over? Dan kun je er ook voor zorgen dat er een bureaublad in een kast wordt verwerkt, waar je je laptop tijdelijk op kunt zetten en eventueel daarna weer als opbergruimte kunt gebruiken. Zo heb je weinig ruimte nodig, maar kun je toch eenvoudig je eigen plekje creëren om even rustig te werken of te studeren met je boeken of laptop.

Planten en een relaxplek

Zorg voor een huiselijke en opgeruimde omgeving in je studeerkamer. Zorg dat er niet teveel losse rommel slingert, zodat je met een opgeruimd hoofd en een frisse start de dag kan beginnen. Zet er een aantal planten neer of een mooie fauteuil, zodat je tussendoor ook even tot rust kunt komen en jezelf terug kunt trekken. Hou je van structuur? Dan is een prikbord bestellen handig om goede ideeën op te kunnen hangen of belangrijke notities.

Opklapbaar bureau

Een opklapbaar bureau is ook een optie als je geen aparte studeerkamer wilt maken, maar je wel behoefte hebt aan een eigen plek om te werken of studeren. Je bevestigt dit bureau aan de muur met scharnieren, waardoor je deze aan het einde van de dag gemakkelijk kunt inklappen en zo ook geen ruimteverlies hebt. Deze optie wordt vaak gebruikt in studentenkamers of flats.

Een goed bureau en stoel

Werk of studeer je veel thuis? Zorg er dan voor dat je een goed bureau en een goede stoel hebt. Zeker om ervoor te zorgen dat je geen rug- of nekklachten ontwikkeld door een verkeerde houding. Kijk altijd naar de ergonomie. Kan het bureau bijvoorbeeld in hoogte versteld worden? En kun je bij de bureaustoel de armleuningen, rugleuning en hoogte goed verstellen? Zo zorg je er eenvoudig voor dat je in de juiste houding kunt werken en de kans op lichamelijke ongemakken kleiner wordt.