Wooninspiratie Woontips Meer leefruimte creëren met een terrasoverkapping aan huis

Meer leefruimte creëren met een terrasoverkapping aan huis

terrasoverkapping aan huis

Wil jij meer leefruimte én van het buitenleven genieten? Dan is een terrasoverkapping als uitbouw een goede keuze. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een terrasoverkapping in de tuin, terwijl voorheen vaak gekozen werd voor een aanbouw. In deze blog zetten we de voordelen van een terrasoverkapping op een rijtje en maken we de vergelijking met een aanbouw.

Terrasoverkapping in vergelijking met een aanbouw

Een terrasoverkapping aan huis is dé manier om meer leefruimte te creëren, terwijl je ook nog maximaal van het buitenleven kunt genieten. Met een aanbouw of uitbouw creëer je vaak alleen meer leefruimte binnen, maar beleef je de tuin veel minder. Hou jij van het buitenleven? Dan is een terrasoverkapping met open karakter een goede keuze. Hiermee hou je direct contact met je tuin en kun je met lekker weer genieten van het buitenleven.

Een terrasoverkapping was voorheen vooral onderdeel van de tuin, maar tegenwoordig kun je zo’n overkapping net als een aanbouw voorzien van alle hedendaagse gemakken. Denk bijvoorbeeld aan heaters, een televisie of een buitenkeuken. Een verschil met een aanbouw is dat in een terrasoverkapping de temperatuur gelijk is aan buiten, terwijl in een aanbouw het binnenklimaat heerst. In koudere maanden is de temperatuur in de overkapping minder aangenaam. Gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor. Denk bijvoorbeeld aan heaters, een houtkachel en/of een glazen wand. Met deze opties kun je het hele jaar door genieten van het buitenleven.

Voordelen van een terrasoverkapping aan huis

  • Lichtinval. Veel mensen zijn bang om daglicht in huis te verliezen bij het plaatsen van een aanbouw of overkapping aan huis. Bij een aanbouw is dit vaak onvermijdelijk. Bij een terrasoverkapping kun je kiezen voor een lichtkoepel, dak van glas of polycarbonaat of een lichtstraat. Dit zorgt ervoor dat er meer direct daglicht in je woning binnenkomt.
  • Meer leefruimte. Een terrasoverkapping aan huis zorgt voor meer leefruimte in je woning, waarbij tegelijkertijd van de tuin genoten kan worden. Een terrasoverkapping aan huis laat jou binnen genieten van het buitenleven.
  • Ideaal voor tuinmeubelen. Een ander voordeel van een terrasoverkapping is dat je tuinmeubelen het hele jaar droog staan. Dit zorgt voor een langere levensduur en scheelt je veel gedoe. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over de kussen bij een regenbui of het opbergen van de meubels in de wintermaanden.
  • Geen vergunning nodig. In de meeste gevallen heb je geen bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Check dit wel altijd even vooraf bij de gemeente waarin je woont.
  • Gemakkelijk te plaatsen. Een terrasoverkapping aan huis is een stuk gemakkelijker te plaatsen dan een aanbouw. Binnen een paar dagen kan de overkapping klaar zijn en heb je er een fijne leefruimte bij!