Wooninspiratie Werkkamer inspiratie Je thuiskantoor inrichten? 6 tips!

Je thuiskantoor inrichten? 6 tips!

thuiskantoor inrichten

Dagenlang op kantoor werken met collega’s is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Thuiswerken wordt dan ook steeds populairder. Voor zowel werkgever als werknemer levert dit interessante voordelen op. Wanneer je regelmatig vanuit huis werkt, is het raadzaam om een thuiskantoor in te richten.

Ga jij aan de slag met het inrichten van je thuiskantoor? Lees dan onze 6 tips in dit artikel!

Tip 1. Kies de plek van je thuiskantoor

Het meest ideaal zou zijn als je de ruimte hebt om in een aparte ruimte je thuiskantoor te creëren. Werken in een aparte ruimte zorgt ervoor dat je minder snel wordt afgeleid en een betere scheiding tussen privé en werk. De eerste stap bij het inrichten van je thuiskantoor is dan ook het kiezen van de plek in huis waar jij het liefst werkt. Een ruimte met daglicht wordt vaak als prettig ervaren en is dan ook zeker een aanrader.

Tip 2. Zorg voor een ergonomisch werkplek

Meer dan zes uur per dag zittend werken is erg ongezond en kan dan ook de oorzaak zijn van verschillende gezondheidsklachten. Veel voorkomende klachten van een ongezonde zithouding zijn rug-, nek- en schouderpijn. Om dit te voorkomen is het essentieel om te kiezen voor een ergonomische werkplek, waarvan de basis bestaat uit een verstelbare bureaustoel en bureau. Dit maakt het mogelijk om de werkplek precies op je lichaam af te stellen. Dit voorkomt lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je urenlang comfortabel achter je bureau kunt werken.

Tip 3. Voldoende (dag)licht

Bij het kiezen van een ruimte in huis is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid daglicht dat binnenvalt. Daglicht in je thuiskantoor zorgt ervoor dat je meer energie hebt tijdens je werkdag. Ook kan je het raam even open zetten voor wat frisse lucht.

Heb je geen ruimte met veel daglicht beschikbaar voor je thuiskantoor? Of werk je regelmatig in de avonduren? Dan is goede werkverlichting ontzettend belangrijk. Het is van belang dat de verlichting zorgt voor prettig licht om in te werken.

Tip 4. Creëer opbergruimte

Je werkplek opruimen zorgt ervoor dat je tijdens je werk minder wordt afgeleid, waardoor je productiever kunt werken. Bij het inrichten van je thuiskantoor is opbergruimte een belangrijk punt om rekening mee te houden. Je moet toch ergens alle documenten en spullen kunnen opbergen. Een archiefkast biedt extra opbergruimte en zorgt ervoor dat je documenten netjes kunt ordenen.

Tip 5. Kantoorplanten

Een must voor ieder kantoor zijn kantoorplanten. Deze planten zorgen niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit. Zo is het bewezen dat kantoorplanten voor een betere balans tussen de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte zorgen, waardoor de productiviteit verhoogt. Een aantal populaire planten voor op kantoor zijn: Sansevieria, Ficus, Kentia forsteriana en de Aspidistra elatior.

Tip 6. Sfeervolle accessoires

Vaak wordt er gekozen voor een rustige thuiskantoor inrichting, maar wordt sfeervolle accessoires weleens vergeten. Het is natuurlijk goed om je werkplek rustig te houden, maar de inrichting hoeft natuurlijk niet saai te zijn. Een rustige basis in combinatie met sfeervolle accessoires is vaak ideaal.