Wooninspiratie Werkkamer inspiratie Thuiswerken: zo creëer je een fijne werkplek

Thuiswerken: zo creëer je een fijne werkplek

thuiswerkplek

Steeds meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Toen het gros van Nederland door de pandemie noodgedwongen thuis kwam te zitten, was het in het begin echt wel even wennen en aanpoten. Nu – enkele jaren later – is het niet meer verplicht om vanuit huis te werken en kunnen we ons gewone leven weer oppakken. Het thuiswerken is voor velen echter gebleven. Dat betekent ook dat er meer vraag is naar thuiswerkplekken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet eenvoudig om een fijne en efficiënte werkplek in te richten. Je moet aan veel dingen denken.

Herken jij je in dit probleem en kan je wel wat hulp gebruiken? Met behulp van de onderstaande tips creëer jij een fijne werkplek om productief aan de slag te gaan.

De juiste ruimte

Een goede werkplek valt of staat met de juiste ruimte. Maar waar moet een goede kantoorplek aan voldoen?

Allereerst is het belangrijk dat deze over kwalitatieve meubels beschikt. Geef je ogen dus goed de kost bij Havic-kantoormeubelen.nl en investeer eens en voor altijd in ergonomische meubelen. Dat heb je echt nodig wanneer je veel vanuit huis werkt. Bijkomend voordeel: als je door je werkgever verplicht wordt om vanuit huis te werken, dan zullen zij ook een groot deel van de kosten op zich moeten nemen. Neem geen genoegen met een gezamenlijk plekje aan de eettafel, want ergonomisch werken wordt zo wel erg lastig.

Kies daarnaast voor een plek die verder van de leefruimte gelegen is. Zo voorkom je dat privé en werk nog verder in elkaar overlopen. Kies bij voorkeur voor een aparte ruimte in huis of realiseer er één in een ruimte die weinig wordt gebruikt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een kantoor in een schuur te realiseren. Zorg er dan wel voor dat deze goed geïsoleerd is en op elektriciteit is aangesloten.

Goede basis

Naast kwalitatieve meubels is het van belang dat de basis goed zit. Dit betekent ook dat de ruimte inspirerend aangekleed moet worden. Het draagt niet bij aan het geluksgevoel als je in een saaie ruimte moet werken. Denk daarom aan een mooie vloer, een fijne lik verf op de muur en de nodige accessoires. Overdrijf dit natuurlijk niet. Het blijft een ruimte waar je in moet werken en niet onnodig afgeleid moet worden.

Vergeet ook zeker niet om voldoende verlichting te gebruiken. Dit geldt vooral wanneer je gedurende de wintermaanden aan de slag gaat. Sommige ruimtes kunnen dan erg donker worden. Wanneer jij op je duo werkplek aan de slag gaat, wil je wel goed kunnen zien wat je doet. Bovendien draagt goede verlichting bij aan de productiviteit. Maak daarom een lichtplan en investeer in de juiste raambekleding.

Voldoende opbergruimte

Merk je dat jouw werkplek al snel een rommeltje wordt? Dan ben je zeker niet de enige met dit probleem. Vaak wordt onderschat hoeveel rommel je kunt verzamelen als je vanuit huis werkt. Een rommelig bureau is echter allesbehalve prettig tijdens het werken. Het kan je enorm afleiden. Investeer daarom in voldoende opbergruimte zodat je de ruimte netjes houdt, alles eenvoudig terug kunt vinden en ongestoord aan de slag kunt gaan.