Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Tips voor het decoreren van je woonkamer

Tips voor het decoreren van je woonkamer

woonkamer decoreren

Zou je graag je woonkamer willen veranderen met wat kleine aanpassingen, maar weet je eigenlijk niet goed waar je moet beginnen? In onderstaand artikel vind je enkele tips om op een eenvoudige maar efficiënte manier je woonkamer te decoreren en een andere sfeer te creëren in je huiskamer.

Koop een mooie spiegel

Met een spiegel kom je in ieder interieur weg. Door een spiegel op een tactische manier op te hangen , kun je de ruimte een beetje helpen en deze groter laten lijken dat de kamer in werkelijkheid is. Kies je voor een spiegel met een strakke lijst of juist één met een klassieke omlijsting, voor ieders smaak is de perfecte spiegel te vinden die prima in je interieur past.

Gebruik de schouw van je open haard

Niet ieder huis heeft een open haard, maar als die wel in je woonkamer aanwezig is, kun je de schouw gebruiken om op te decoreren. Gebruik niet heel veel kleine spulletjes omdat dit over het algemeen wat rommeliger overkomt, maar kies voor grotere eye-catchers zoals een aparte vaas of een beeld. Een mooi (kunst)bloemstuk kan ook heel mooi staan op de schouw. Vaak is een schouw al een blikvanger in de kamer en door deze dan mooi af te stylen met de juiste accessoires, maak je het plaatje compleet.

(Foto)behang op de muur

Vaak wordt gedacht dat behang niet meer echt van deze tijd is, maar niets is minder waar. Tegenwoordig is het hartstikke hip om behang te gebruiken. Maar doe het niet op de traditionele manier door de hele kamer te behangen, maar kies voor één wand die je eruit laat springen door behang te gebruiken wat er voor zorgt dat je kamer net dat beetje extra krijgt. Er zijn behangsoorten met allerlei soorten prints en structuren of zelfs met complete afbeeldingen van landschappen of grote bloemen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te krijgen. En als je dan echt niet kunt vinden wat je zoekt, dan laat je het gewoon maken! Fotobehang is behangpapier met je eigen gemaakte foto erop geprint. Een persoonlijker tintje in je huis brengen is er bijna niet!

Lijst je dierbaarste foto’s in

Fotobehang van je familie aan de muur kan heel leuk zijn, maar het is waarschijnlijk praktischer om dit soort foto’s af te laten drukken op een formaat wat jij het mooiste vindt. Je kunt er dan voor kiezen deze in te lijsten en op te hangen of neer te zetten op een prominente plek in je woonkamer. Op die manier kun je ook eenvoudig wisselen van afbeelding en zijn je dierbaarste herinneringen altijd zichtbaar.

Groene planten in huis

Een paar grote groene planten in je huis kleed je kamer helemaal aan. Een hoekje waar je eigenlijk niets mee kunt, wordt met een mooie grote groene plant meteen een stuk gezelliger. Een grote Yukka of olijfboom bijvoorbeeld geven sfeer in je woonkamer en zorgen nog voor zuurstof ook.