Wooninspiratie Tips en inspiratie voor opvallende bloempotten in huis

Tips en inspiratie voor opvallende bloempotten in huis

bloempotten

Het einde van de zomer nadert om plaats te maken voor de (gure en koude) herfstdagen. In de herfst en winter brengen we veel meer tijd door in huis. Reden te meer om er ook binnenshuis een gezellige en fleurige boel van te maken. Daar kun je nu al mee aan de slag! Planten zijn daarvoor zeker geschikt en bij een mooie plant hoort natuurlijk een gezellige, mooie bloempot. Maar ook van bloempotten zijn er zoveel soorten en maten, dat het daardoor wellicht lastiger is om de juiste voor jouw woning te vinden. Daarom helpen we je hierbij een handje.

Verschillende soorten, maten en kleuren bloempotten

Om een beetje overzicht te creëren in het grote aanbod, hebben we onderscheid gemaakt in 4 stijlen. Deze stijlen verdelen we onder in een basic stijl, bloempotten in dierlijke vormen en patronen, potten in opvallende en diverse vormen en zelfs manden die je kunt gebruiken om je plant in te zetten. Daarnaast spelen kleur, vorm en materiaal ook een rol.

Basic bloempotten

Heb je een mooie, bijzondere, aparte plant, dan wil je natuurlijk de aandacht vestigen op de plant. Dan is een opvallende bloempot niet de beste keus. Tinten als beige- en grijs, crème, wit en zwart (afhankelijk van je interieur), zijn dan de beste keuzes. Kijk ook eens voor extra inspiratie op 123planten.

Dierlijke vormen en patronen

Wat helemaal van nu is, trendy en alles zijn bloempotten met een gezicht erop. En dan geen gezicht van een mens, maar in de vorm van een dier. Maakt niet uit welk dier, een hond, kat, een bizon, een giraffe. Het kan niet gek genoeg zijn. Het idee hierachter is dat je vooral de aandacht wil vestigen op de pot. Doe er dus geen hele opvallende, overheersende plant in, dan valt het effect van de pot weg. Dierenprintjes zijn ook leuk, net als bepaalde bijzondere, kleurrijke patronen.

Handgemaakte manden

Wil je geen standaard bloempot, maar wel iets bijzonders om je plant in te zetten? Kijk dan eens voor een leuke mand. Zeker als je een warme, knusse stijl als interieur hebt, komt een mand van natuurlijk materiaal heel goed tot zijn recht. Heb je een mooie mand gevonden, maar is dit geen officiële plantenmand? Zorg er dan voor dat er een plastic binnenpot in zit en plaats er een schotel onder.

Opvallende en bijzondere vormen

De gemiddelde bloempot is rond. Echter, er zijn nog zoveel andere bloempotten met een bijzondere of afwijkende vorm. Je kan prima kiezen voor eens iets anders. . Een driehoek of ovalen pot, of voor een grote kamerplant een grove, vierkante bak. Vind je de vorm mooi, maar de kleur minder? Verf je bloempot is een leuk patroontje en voilà, jouw unieke bloempot is een ware blikvanger!