Wooninspiratie Woontips Tips om je huis gezelliger te maken

Tips om je huis gezelliger te maken

huis gezelliger maken

De winter komt er weer aan. Voor veel zomerliefhebbers en mensen die houden van lange zomerdagen, is de winter dan ook een verschrikking. Echter zijn er ook een hoop mensen die enorm houden van de kneuterigheid en gezelligheid die de wintermaanden met zich meebrengen. Je mag ongestoord elke dag na je werk onder een dekentje kruipen met de kaarsen aan en een grote bak thee, zonder dat iemand er ook maar iets van zegt. Een gezellig en opgeruimd huis bepaalt ook voor een groot gedeelte je stemming. Hieronder dus enkele tips om je huis gezelliger te maken.

Verlichting

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis en in jouw inrichting. Een mooie lamp met een dimmer boven de eettafel, kan zorgen voor genoeg licht om ’s avonds de krant te lezen na het eten, maar er tegelijkertijd ook voor zorgen dat je het licht deels kunt dimmen tijdens een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Ben je meer van de kleuren? Dan kun je ook kiezen voor verlichting op afstandsbediening die je kunt veranderen van kleur met een druk op de knop.

Natuur

Is het in de winter koud buiten en blijf je liever binnen bij de open haard of kachel? Haal de natuur dan in huis. koop één of meerdere planten voor in huis, zodat je huis een heerlijke natuurlijke sfeer uitstraalt. Ook zijn er diverse plantensoorten die zorgen voor extra zuurstof in huis, wat er zeker in de winter voor kan zorgen dat je net wat meer energie hebt als de lucht binnen te droog wordt. Ook vormt een mooi boeket voor op tafel natuurlijk altijd sfeervol en een mooie aanvulling op je interieur.

Kleed

Heb je een stenen vloer en geen vloerverwarming? Koop dan eens een heerlijk kleed. Naast dat het er leuk en sfeervol uitziet, voelt het ook nog eens lekker warm aan je voeten. Een mooi kleed is een echte aanrader in de huiskamer, maar ook naast of deels onder het bed zorgt een kleed voor wat extra sfeer en gezelligheid in huis.

Kussens

Mis je wat extra gezelligheid in de woonkamer of in de slaapkamer? Breng hier dan eenvoudig verandering in door wat mooie kussens te kopen. Koop kussens met een chic of elegant design die lekker zacht aanvoelen, zodat je er heerlijk tegenaan kunt hangen of liggen. Naast dat het er dan leuk uitziet en meer sfeer brengt, zorgen de kussens ook nog eens voor extra comfort op de bank of in bed.

Persoonlijke touch

Geef je huiskamer of slaapkamer een eigen touch mee door het ophangen van foto’s, posters van reisbestemmingen of souvenirs die je tijdens je reizen hebt verzameld. Zo laat je zien dat het jouw huis is en dat die gezellige woonkamer door jou is gecreëerd.

Mix and match

Is jouw interieur vooral stoer en industrieel ingericht? Ook dan is het alsnog mogelijk om extra sfeer mee te geven aan jouw huis. Naast het aanpassen van de verlichting, kun je ook zorgen voor leuke accessoires, een mooie plant, kleed of chique kussens op de bank. Door het aanbrengen van kleine, nieuwe accenten in het interieur, kun je zorgen voor een compleet nieuwe sfeer.

Ben je dan nog steeds niet tevreden over de sfeer en gezelligheid in je huis en ben je in het bezit van een huurwoning? Overweeg dan eens een woningruil om van een andere sfeer te proeven.