Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie De beste tips voor een slaapkamer make-over

De beste tips voor een slaapkamer make-over

slaapkamer make-over

Een goede make-over voor je slaapkamer die niet veel kost is mogelijk. Het is dan belangrijk dat je weet waar je op moet letten in de aanpak. De tips die je hier vindt gaan dit een stuk gemakkelijker voor je maken.

1. Begin bij het behang

Wil je snel de sfeer veranderen in je slaapkamer? Pak dan het behang aan. Je kan een patroon kiezen voor wat meer sfeer. Je kan ook een kleur kiezen voor meer warmte of met fotobehang voor meer diepte zorgen. Dit behang kan je ook nog eens zelf maken. Zo kan je dus heel simpel met één aankoop veel veranderen in de kamer.

2. Geen kast maar een rek

Je hebt misschien wel behoefte aan wat meer ruimte in je slaapkamer. Het element dat veel ruimte in beslag neemt is de kledingkast. Als je die dus eens vervangt door een kledingrek. Dan ben je direct dat grote blok weg, maar kan je nog wel gewoon de spullen die erin zaten op een goede manier kwijt.

3. Het bed aanpakken

Het is ook een tip om het bed aan te pakken. Je kan bijvoorbeeld een nieuw hoofdbord maken voor een nieuwe look. Een matras kopen zodat je bed weer van topkwaliteit is, is dan wel aan te raden. Zo kan je dus veel langer met hetzelfde frame blijven doen en kan je de kosten in de hand houden. Het is wel zo gemakkelijk om dit te doen.

4. Andere verlichting kiezen

Zoals je met nieuw behang voordelig veel kan doen, kan je dat ook met nieuwe verlichting. Een andere lamp kan heel snel zorgen voor een hele andere sfeer. Zowel de lamp zelf als het licht dat deze uitstraalt speelt daarin een rol. Licht is sowieso heel belangrijk voor de sfeer in de kamer.

5. De meubels een kleurtje geven

Nieuwe meubels kopen kost wel heel veel. Zeker wanneer de oude eigenlijk nog gewoon voldoen. Waarom kies je dan niet de simpele oplossing en schilder je ze gewoon over? Op die manier zorg je dat alles er als nieuw uitziet, maar ben je wel veel minder kwijt.

6. Andere gordijnen

Ook andere gordijnen kopen kan een goed idee zijn. Je kan ook je huidige gordijnen verven. Of je vervangt de gordijnen door blinds of een andere raamdecoratie. Zo kan je dus heel gemakkelijk allerlei kanten ermee op. De nieuwe look stemt je direct tevreden.