Wooninspiratie Woontips Tips voor de perfecte relax stoel

Tips voor de perfecte relax stoel

relax stoel

Is je interieur toe aan een make-over? Dan is een nieuwe relax stoel natuurlijk de perfecte manier om je interieur en vooral het zitgedeelte een totale andere look en feel te geven. Uiteraard betekent dit niet dat je direct afscheid hoeft te nemen van een deel van je andere meubels, want een stoel is de perfecte toevoeging voor ieder interieur. Wel is het logischerwijs van belang dat je kiest voor een stoel die ook bij je interieur past. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bepaal je juiste maat

Of je nu gaat voor een moderne relaxstoel of een elektrische relaxstoel, het is van belang dat je kiest voor een stoel die niet alleen qua stijl, maar natuurlijk ook qua formaat binnen je huidige interieur past. Het heeft natuurlijk geen zin, dat wanneer je een relaxstoel bij in je huiskamer zet, maar je geen ruimte hebt om er fatsoenlijk langs te kunnen lopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig door het enorme aanbod allerlei mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een robuuste stoel, maar ook behoort minimalistisch tot de mogelijkheden. Kortom, keuze genoeg dus. Bepaal dus eerst voor je zelf hoeveel ruimte je hebt, zodat je hier tijdens je zoektocht rekening mee kunt houden.

Stof of leer?

Tijdens je zoektocht zal je ongetwijfeld ook voor de keuze komen te staan of je kiest voor een stoffen stoel of een leren stoel. De keuze is uiteraard volledig aan jezelf. Wel is het goed om te weten, dat wanneer je kiest voor een leren stoel, deze doorgaans een stuk langer meegaan en dus ook vele malen duurzamer zijn. Een stoffen stoel heeft anderzijds vaak een ietwat warmere uitstraling. Smaken verschillen, dus het is vaak een kwestie van ervaren alvorens je uiteindelijk kunt bepalen welke stoel jij het prettigst vindt zitten.

Elektrisch ja of nee?

Wil jij het jezelf helemaal comfortabel maken, dan is zijn sta op stoelen natuurlijk de perfecte keuze. Vooral wanneer je langzaam ouder wordt, is het zeker het overwegen waard om te kijken naar een elektrische stoel. Zo maak je het jezelf niet alleen een stuk praktischer, maar ook veel malen comfortabeler. Het is immers makkelijker om met een afstandbediening automatisch je voetsteun naar voren te laten komen, dan dat je dit handmatig met een hendel vaak aan de zijkant van je stoel moet doen.

Ga voor een eyecatcher

Een stoel in je huis is de perfecte manier om een absolute eyecatcher toe te voegen aan je interieur. Dit kun je zowel doen met een design relaxfauteuil in een bijzondere prent, maar natuurlijk ook al talloze andere manieren. Een prachtig schilderij voor boven de bank of enkele opvallende woonaccessoires dragen hier allemaal aan bij. Het is dus zeker goed om eens over na te denken of je niet eens een keer iets anders wilt en gaat voor een opvallende kleur stoel of een stoel met een bijzondere prent.