Wooninspiratie Woontips Tips voor een kerstsfeer in huis

Tips voor een kerstsfeer in huis

kerstsfeer in huis

Het is weer de laatste maand van het jaar, waarbij jij vast denkt: hoe kon dit jaar toch weer zo snel voorbij vliegen. Ja dat doet de tijd, hij vliegt echt om. We zijn alweer toe aan de kortste dag van het jaar, waarna de dagen langzaam weer langer worden en op den duur ook weer warmer. Maar nu de dagen nog kort zijn, willen we het graag gezellig maken in huis. Zodat de donkere dagen wat minder deprimerend voelen.

Lichtjes

Lichtjes geven licht aan de donkere dagen, erg logisch natuurlijk. Maar het is echt zo dat lichtjes een warm, gezellig en positief gevoel bij mensen creëert waardoor dit depressie tegengaat. Kaarsjes hebben hetzelfde effect dus versier jouw huis met prachtige lichtjes op de schouw, in de kerstboom, over de vensterbank en plaats kaarsjes op tafels en kastjes en je hebt een bron van positiviteit gecreëerd.

Kerststukjes

Kerststukjes bestaan vaak uit huls, takjes van naaldbomen, dennenappels, kerstballen en kaarsjes of lichtjes. Deze stukjes geven vaak een lekkere winterse geur af en dankzij de kaarsjes en lichtjes heb je weer het effect van gezelligheid in huis. Plaats ze op tafel of in de vensterbank en het is een prachtige toevoeging aan jouw kerstinrichting.

Openhaard

Ben jij de gelukkige die over een openhaard beschikt? Niet alleen is het gunstig voor de portemonnee met deze hoge energieprijzen, maar ook geeft het veel warmte en gezelligheid. Door de openhaard aan te hebben en er dichtbij op de bank te liggen met een dekentje over je heen, creëer je een knus gevoel. Helemaal als je er ook nog een lekker wijntje uit jouw wijnklimaatkast bij openmaakt.

Kerstboom

Niet geheel onbelangrijk tijdens de kerstdagen: een kerstboom. Er zijn tegenwoordig een tal aan mogelijkheden als het om de aankleding van een kerstboom gaat. Je kunt hierbij aan extremen denken, denk aan de trend van een aantal jaar geleden waarbij het enorm in was om de boom aan je plafond te bevestigen.

Maar ook bij een reguliere kerstboom die gewoon op de grond staat, heb je meerdere mogelijkheden om deze te versieren. Als eerste zijn er soorten lichtjes die je in de boom kunt hangen, zoals snoerverlichting of clusterverlichting. Deze laatste ben ik persoonlijk erg fan van, het creëert een volle warme look in de boom. Qua kerstballen zou ik letten op welke kleursamenstelling jij in jouw huis hebt. Door de kerstballen hierop aan te passen ontstaat er een geheel en zal iedereen jou op jouw prachtige kerstboom complimenteren. Geef je hen dan ook zo’n heerlijk glaasje wijn uit jouw wijnklimaatkast? Op en top genieten noemen we dat!