Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Tips voor een nieuw huiskamerdesign dit seizoen

Tips voor een nieuw huiskamerdesign dit seizoen

nieuw huiskamerdesign

De zomer staat voor de deur en jouw winterse huiskamerdesign heeft vast wel een beetje een upgrade nodig, zeker als de grote voorjaarsschoonmaak er weer aankomt. Zeker als het in de zomerdagen echt warm is, zit je liever in een koele woonkamer dan in een hete achtertuin, dus hier hebben we een aantal tips en ideeën op een rijtje gezet om het design van jouw woonkamer wat op te fleuren en klaar te maken voor een nieuw seizoen.

Idee #1 – Zet je meubels eens anders neer

Onze eerste tip voor jou is om je meubels een te ‘shuffelen’. Het is heel leuk om een frisse indeling te hebben in je woonkamer. Bovendien is het een goede aanleiding om de plekken in huis schoon te maken die je niet zo vaak schoonmaakt met de stofzuiger. Denk aan de onderkant van de bank, maar ook achter de wandkast en achter de televisie: er ligt vaak enorm veel stof onder zo’n kast en het kan behoorlijk stoffig worden.

Idee #2 – Geef je muur een verfbeurt

Het is helemaal niet zo’n gek idee om de vloer of de wand een nieuwe verflaag te geven. Een nieuwe kleur kan de algehele uitstraling van een ruimte al gauw helemaal nieuw maken, ook al kost het je vrij weinig en ben je er vrij weinig tijd mee kwijt. Is jouw vloer van hout of je muur glad, dan is dat vrij simpel te doen. En zelfs als je behang hebt: daar kun je tegenwoordig ook speciale verf voor vinden om overheen te verven.

Idee #3 – Een nieuwe kast voor je spullen

Is het bij jou in huis na de lange winter ook een rommeltje en lukt het je eigenlijk niet om het allemaal telkens weg te krijgen? Denk dan eens na om een kleine oude kast te vervangen voor een wat grotere, mooiere en stijlvollere. Vaak kan een mooie nieuwe kast ook het verschil maken in de stijl van een woonkamer. En bovendien is het bijzonder handig: al je spullen passen erin.

Idee #4 – Een aantal nieuwe wanddecoraties

We willen je graag op het idee brengen om een aantal nieuwe schilderijen aan te schaffen of ga bijvoorbeeld een wandklok kopen. Je kunt niet alleen genieten van mooie decoratie, maar ook kun je gemakkelijk de tijd aflezen en hoef je niet meer je telefoon uit je broekzak te toveren. Met mooie muurdecoratie woonkamer geef je jouw woonkamer een nieuwe, frisse look en ben je klaar voor een nieuw seizoen.

Idee #5 – Schaf andere lampen aan

Een groot deel van de sfeer in een woonkamer hangt af van de lampen die er al dan niet hangen. Heb je gewoon één grote centrale lamp, denk er dan eens over na of je niet misschien verschillende spotjes zou willen. Of koop een hoeklamp voor een hoek die ietwat donker is. Met de juiste lampen maak je de sfeer in je woonkamer heel anders en kun je maximaal genieten van een rustige zomeravond achter de televisie of met bezoek in de woonkamer.