Wooninspiratie Trend: een botanisch interieur

Trend: een botanisch interieur

botanisch interieur

Wil je jouw woonruimte opnieuw inrichten? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar leuke wooninspiratie? Overweeg dan zeker om de botanische woonstijl toe te passen in jouw ruimte. Met een aantal simpele tips tover jij jouw woonkamer om tot een Urban Jungle. Wat je hiervoor nodig hebt? Wij leggen je uit hoe je een botanische “look and feel” creëert.

Groen is het sleutelwoord

Een botanisch interieur kenmerkt zich door het gebruik van simpele producten, natuurlijke materialen en door de groene accenten. Planten maken de ruimte helemaal af, waardoor dit zeker een belangrijk onderdeel is binnen een botanische woonstijl. Desalniettemin is het ook van belang dat je veel aandacht besteedt aan het uitkiezen van meubels, de vloer en de kleur op de muur.

Een zacht kleurenpallet

Zachte kleuren passen perfect bij een botanisch interieur. Denk bijvoorbeeld aan wit, grijs en bruin. Dit kun je op diverse manieren toepassen. Wat denk je bijvoorbeeld van een betonlook vloer, een witte bank en houten salontafels? De ruimte voorzie je van diverse accessoires, zoals een rotan staande lamp, fotolijstjes met kaarten in botanische prints en een handgeweven kleed. Wil je nou echt een eyecatcher aan de muur? Voorzie dan een wand van een trendy botanisch behangetje.

Aan de wand en in de hoek

Heb je eenmaal een mooie basis staan? Dan is het tijd om je ruimte te voorzien van mooie kamerplanten. Kies voor een aantal grote kamerplanten in de hoek als eyecatchers. Heb je een wandrek aan de muur? Dan mag hierop een hangplant niet ontbreken. Dit geeft een speels effect en geeft een super trendy uitstraling aan de ruimte. Vergeet trouwens ook niet om goed te kijken voor welke plantenpotten je kiest. Kies ook weer voor potten in natuurlijke materialen of ga voor een leuke rieten mand. De keuze is aan jou!

Een botanisch interieur: laat je inspireren

Heb je zelf nog niet echt een goed idee wat nou mooi staat in jouw woonruimte? Dan is het altijd een goed plan om eens een kijkje te nemen op Pinterest. Op Pinterest staan heel veel prachtige foto’s van woonruimten met botanische kenmerken. Maak een moodboard van jouw favoriete foto’s en tover zelf jouw ruimte om tot een Urban Jungle.