Wooninspiratie Tuin inspiratie Je tuin of balkon voorzien van een balustrade

Je tuin of balkon voorzien van een balustrade

balustrades

Het lekkere weer komt er weer aan. Vakantie zit er in de meeste gevallen nog niet in. Dan gaan we maar de tuin of het balkon voorzien van wat vernieuwingen zodat deze klaar is voor de zomer. Misschien wil je een terras maken met een hekwerk eromheen of wil je een stuk tuin afsluiten zodat de hond niet in de tuin gaat graven. In de strakke tuinen en interieurs van tegenwoordig is de keuze steeds vaker aluminium/RVS in plaats van hout.

Voordelen van aluminium/RVS

Het grootste voordeel is natuurlijk dat deze in tegenstelling tot hout onderhoudsvrij zijn. Deze hoef je niet elk jaar opnieuw te schilderen of om de zoveel jaar te vervangen omdat ze lelijk worden door de regen.

Daarnaast is aluminium of RVS vaak sterker dan hout en heeft het zoals eerder gezegd een strakke uitstraling.

De bevestiging kan zowel op de vloer als lateraal. Lateraal wil zeggen aan de zijkant. Ideaal bij een balkon, zodat je geen ruimte op je balkon verliest.

Trends binnen de balustrades

Op dit moment zijn er twee trends te zien binnen de balustrades.

  • Balustrades van glas: Dit is vaak dan nog in combinatie met aluminium staanders en handgreep
  • Zwarte balustrades: Zwart zie je tegenwoordig overal terugkomen, zo ook in de balustrades.

Waarom een balustrade?

De belangrijkste reden om je balken te voorzien van een balustrade is de veiligheid. Het geeft je een gevoel van veiligheid. Zeker als je regelmatig kinderen hebt rondlopen dan mag een balustrade niet ontbreken.

Een andere reden om te kiezen voor een balustrade in je tuin of balkon is het feit dat het een ware eyecatcher kan zijn. Voor elke woonstijl is er wel een passende, stijlvolle balustrade te verkrijgbaar.

Waar kan ik een balustrade kopen?

Houtcompleet.nl heeft een groot assortiment aluminium en RVS balustrades, waarin ook deze trends naar voren komen. Deze worden allen in bouwpakket geleverd zodat je deze zelf op maat kunt maken en eenvoudig kunt monteren.