Wooninspiratie Tuin inspiratie Tuin ontwerpen online: doe het zelf met deze 5 gratis tools!

Tuin ontwerpen online: doe het zelf met deze 5 gratis tools!

tuin ontwerpen online

Ben je toe aan een nieuwe tuin of wil je graag iets veranderen aan je huidige tuin? Dan is het handig om te kiezen voor een gratis online ontwerptool, zodat je overzichtelijk voor je hebt hoe je jouw tuinontwerp wilt hebben. Zo kun je op een creatieve en handige manier je eigen tuin ontwerpen en toevoegen wat je maar wilt. Van objecten tot beplanting, het kan allemaal. Er zijn verschillende gratis online tools te vinden, waardoor je zelf eenvoudig je droomtuin kunt ontwerpen!

1. Yardesign

Met de gratis online tool van Yardesign kun je prachtige tuinontwerpen maken in zowel 2D als 3D. Het fijne aan deze tuinplanner is dat je allerlei elementen kunt toevoegen zoals meubels, schuren, garages en tuinhuisjes. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende beplanting. Een voordeel van deze website is dat je er allerlei voorbeelden kunt vinden om inspiratie op te doen en je kunt er advies vragen van professionals. Zo ben je gegarandeerd van een tuin die je altijd al wilde hebben!

2. Tekenjetuin

Een andere handige gratis online tool is van tekenjetuin. Je kunt hier een volledig tuinontwerp maken in 2D. Mocht je een 3D tekening willen maken dan heb je een betaald account nodig. Echter geeft de 2D variant genoeg mogelijkheden om je tuin zo in te richten dat je een mooi tuinontwerp weet te maken. Er is extra uitleg bij alle tools en je kunt je creatie opslaan zodat je hem later nog eens kunt bekijken of aanpassen. Handig om je tuinontwerp niet kwijt te raken.

3. Floorplanner

Een andere leuke gratis online tool, ook geschikt voor online je huis inrichten, is die van Floorplanner. Het is een Engelse applicatie met een Nederlandse handleiding. Het maken van 2D tuinontwerpen is gratis en je kunt hier al je creativiteit in kwijt om tot een mooi ontwerp te komen.

4. My Garden

Je bent vast wel bekend met het merk Gardena, en ook zij hebben een gratis online tool (My Garden) waarmee je mooie tuinontwerpen kunt maken. Doe voordat je start tuininspiratie op. Het voordeel van deze tool is dat het van zeer hoge kwaliteit is en je ontwerpen zien eruit alsof je het zelf hebt getekend. Daarnaast kun je samen met je complete ontwerp een boodschappenlijst uitprinten voor de dingen die je nodig hebt om je tuin te verwezenlijken. Ook kun je er prachtige voorbeelden vinden en tips die je helpen bij het ontwerpen van je droomtuin.

5. Garden Planner

Een andere (Engelstalige) gratis online tool die je kunt gebruiken voor je tuinontwerp is Garden planner online. Je kunt hierin de mooiste tuinen ontwerpen en gebruik maken van diverse tools om oppervlakten in te delen of om tuinpaden en beplanting aan te leggen. Zo kun je snel aan de slag met jouw mooiste tuinontwerp!