Wooninspiratie Woontips Vakantiehuis (zelf) verhuren: dit moet je weten

Vakantiehuis (zelf) verhuren: dit moet je weten

vakantiehuis zelf verhuren

Ben jij voornemens om je vakantie huis te gaan verhuren, dan is dit natuurlijk een goede manier om wat extra inkomsten te kunnen genereren. Je hebt immers niet voor niets een flinke investering gedaan om je vastgoedportefeuille uit te breiden met een extra woning. Wel is het belangrijk dat je weet waar je allemaal op moet letten. Het is immers wel iets meer dan alleen je vakantiehuis te huur aanbieden en vervolgens de ontvangen huurinkomsten in je zak steken. Om je een eindje de goede richting in te helpen, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, die jou hierbij kunnen helpen. Doe er dus je voordeel mee!

Vraag toestemming

Heb jij een prachtig vakantiehuis gelegen op een park? Dan zal je deze niet zomaar zonder toestemming van de parkeigenaar mogen verhuren. Het kan namelijk zo, dat het kan voorkomen dat de eigenaar van het park verhuur van het huisje niet toestaat. Ditzelfde geldt overigens ook wanneer je een appartement bezit die je wilt verhuren. Uiteindelijk is de kans vrij groot dat je hier met de eigenaar wel uitkomt. Het enige wat ze vaak van je vragen, is een bepaalde vergoeding. In bepaalde gevallen willen ze je zelfs ook wel ontzien van alles wat er geregeld dient te worden rondom het verhuren van een vakantiewoning of appartement. Uiteraard wel tegen een vergoeding.

Verhuur via een platform

Wanneer je in het bezit bent van een vakantiewoning om deze vervolgens te kunnen verhuren, dan wil je natuurlijk het liefst dat deze vakantiewoning gedurende het hele jaar verhuurt wordt. Dit is immers waar je deze voor gekocht hebt. Om dit zelf te doen, is vaak een flinke klus. Je netwerk is een stuk minder groot en ook alles wat erbij komt kijken is veel werk. Je huisje verhuren via Belvilla is dan een goed idee. Zo zorgt Belvilla voor alles wat er geregeld dient te worden en hoef ze zelf helemaal nergens achteraan. Van het in- en uitchecken tot het schoonmaken van je huisje, alles wordt voor je gedaan. Daarnaast is het het zo, dat wanneer je je huis laat verhuren via Belvilla, deze op maar liefst 2.000 verschillende sites komt te staan. Je kunt je dan wel voorstellen hoe eenvoudig het wordt om ervoor te zorgen dat je huisje gedurende het hele jaar wordt verhuurt. Zo zorgt Belvilla niet alleen voor een maximale bezetting, maar ook voor een maximale huuropbrengst.