Wooninspiratie Woontips Veelgestelde vragen over rolluiken

Veelgestelde vragen over rolluiken

rolluiken

Rolluiken zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Dit is onder andere te danken aan het gemak en de automatisering van deze raamdecoratie. In tegenstelling tot andere vormen van raamdecoratie, worden rolluiken namelijk aan de buitenkant van de woning geplaatst en kunnen ze worden gecontroleerd door middel van een afstandsbediening. Dit is niet alleen makkelijk voor ramen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer en keuken. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen ervoor kiezen om hun mooie rolgordijnen te combineren met het gemak van een rolluik. In dit artikel lees je het antwoord op veelgestelde vragen over rolluiken. Heb je toch nog een andere dringende vraag? Schroom dan niet om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf, zoals Somfy.be.

Kunnen rolluiken een inbraak voorkomen?

De meeste inbrekers komen een woning binnen door het raam. Dit komt doordat deuren tegenwoordig zeer goed zijn beveiligd, en daardoor zijn inbrekers noodgedwongen uitgeweken naar het raam. Natuurlijk beschikken de meeste ramen over een slot aan de binnenkant, maar dat is helaas niet altijd voldoende. Rolluiken zijn daarom een zeer goede extra beveiliging voor je woning. Inbrekers willen immers zo min mogelijk tijd spenderen aan het binnenkomen van de woning, en het verwijderen van een rolluik kost simpelweg teveel tijd. Daarnaast moeten rolluiken voldoen aan zeer hoge kwaliteitscontroles. Dit betekent dat de rolluiken van tegenwoordig gemaakt worden van zeer sterke materialen, die lastig kapot te krijgen zijn. Door professionele rolluiken te plaatsen, bijvoorbeeld die van Somfy.be zorg je dus niet alleen voor stoere raamdecoratie, maar ook voor een extra slot op je woning.

Rolluiken blokkeren geluiden van buitenaf

Een rolluik is meer dan alleen maar raamdecoratie. Zo kan een rolluik er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat storende geluiden van buitenaf worden gedempt. Dit is één van de grootste redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om rolluiken aan hun slaapkamerraam te bevestigen. Hoe fijn is het om ’s ochtends niet wakker te worden gemaakt door toeterende auto’s, en in plaats daarvan heerlijk in een donkere kamer te kunnen blijven liggen, net zolang tot jij zin hebt om op te staan? Tevens dempen rolluiken ook de geluiden binnenshuis. Door het bevestigen van rolluiken in de woonkamer kun je er dus voor zorgen dat jouw harde muziek buiten niet te horen is. Zo weet je zeker dat jouw buren geen hinder ondervinden van jouw feestjes en partijen. En voor de gezelligheid binnenshuis kun je natuurlijk altijd nog extra rolgordijnen plaatsen. Zo zorg je ervoor dat jouw woning niet alleen goed geïsoleerd is, maar ook vooral warm en sfeervol.

Rolluiken zijn goed voor je energierekening

Door de isolerende functie van rolluiken bespaar je gedurende het hele jaar op de energierekening. Tijdens de wintermaanden zorgen rolluiken ervoor dat de kou minder snel je woning binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat jouw woning langer warm blijft, en je dus minder snel de verwarming hoeft aan te zetten. Tijdens de zomermaanden houdt je de warmte juist buiten, zodat het binnenshuis lekker koel en frisjes blijft. Dit zorgt er dan weer voor dat je geen airconditioning nodig bent.