Wooninspiratie Woontips De verschillen tussen een visgraat laminaat en een visgraat pvc vloer

De verschillen tussen een visgraat laminaat en een visgraat pvc vloer

visgraat laminaat en een visgraat pvc vloer

Ga je een nieuwe vloer leggen? Dan heb je waarschijnlijk al enorm veel verschillende mogelijkheden voorbij zien komen. Op dit moment zijn laminaat en pvc twee van de meest populaire vloeren om te leggen. In eerste instantie lijken de vloeren wellicht heel erg op elkaar, maar er zijn zeker verschillen op te noemen. In dit blog bericht leggen we je daarom graag uit wat deze verschillen zijn. Hierdoor kun jij een weloverwogen keuze maken voor het leggen van je nieuwe vloer.

Een visgraat vloer leggen

Het leggen van een vloer kan erg standaard gedaan worden, maar dat is tegenwoordig niet meer altijd het leukste. Een visgraat vloer zorgt namelijk voor een zeer leuk effect in de vloer. Visgraat laminaat of pvc kan erg gemakkelijk gelegd worden. Je hoeft hiervoor enkel de vloer schuin te leggen. Hierdoor lijkt de vloer op een visgraat, waardoor je een zeer leuk effect krijgt.

De voordelen van een visgraat pvc vloer

Het gebruik van pvc voor een vloer brengt veel voordelen met zich mee. Visgraat pvc bestaat namelijk uit een dun en soepel materiaal. Hierdoor is het erg gemakkelijk te bewerken. Je snijdt het pvc eenvoudig door met een stanley mes. Dit geeft je de mogelijkheid om de vloer perfect op maat te maken. Ondanks dat je het gemakkelijk kunt snijden, is de vloer van hoge kwaliteit. De vloer beschadigd namelijk niet snel, waardoor hij enorm lang mee gaat en hij er altijd goed uit blijft zien. Is er onverhoopt toch een beschadiging? Dan kun je de verschillende stroken pvc plaatselijk vervangen. Je hoeft dus niet heel de vloer er uit te halen.

Voordelen van een visgraat laminaat vloer

Een visgraat laminaat vloer wordt vervaardigd uit laminaat planken. Dit zijn samengeperste lagen die dikker zijn dan pvc. Dit zorgt ervoor dat de vloer enkele unieke eigenschappen heeft. Zo kun je de vloer enorm makkelijk onderhouden. Je hoeft namelijk alleen maar een vochtige dweil over de vloer te halen. De vloer is ook erg gemakkelijk zelf te leggen. De vloer wordt namelijk niet gelijmd, maar kan met een makkelijk kliksysteem in elkaar gelegd worden. Hierdoor hoef je geen ervaren klusser te zijn om de vloer te leggen. Wil je de vloer toch in een andere ruimte leggen? Dan kun je hem ook gemakkelijk weer loshalen!