Wooninspiratie Tuin inspiratie De 5 grootste voordelen van Douglas hout

De 5 grootste voordelen van Douglas hout

voordelen Douglas hout

Wil je binnenkort eens schutting, tuinhuisje of overkapping maken? Grote kans dat je voor Douglas hout kiest, waarvoor het vanwege de vele voordelen uitermate geschikt is. Je kunt zowel Douglas planken als palen kopen, laten we kijken wat de grootste voordelen zijn zodat ook jij een goede keuze kunt maken voor Douglas hout dat bij je klus past. Goed om te weten is dat Douglas hout van hoge kwaliteit is en een van de meest duurzame keuzes is die je kunt maken.

Prachtige kleur

Je kiest voor Douglas hout vanwege de prachtige kleur die het hout heeft. Waarbij de kleur net wat geler is dan bij andere houtsoorten. Dat maakt het een warmere houtsoort met een natuurlijke en prachtige uitstraling. Het hout laat zich goed behandelen met beits, waardoor de kleur donkerder zal worden en de prachtige uitstraling zal behouden.

Duurzame keuze

Met Douglas hout maak je ook nog eens een bijzonder duurzame keuze. Het hout heeft een klasse 3 in duurzaamheid. Waardoor het vele malen beter scoort als je dit vergelijkt met vurenhout. Waarbij de klasse ook aangeeft hoe goed je het hout voor buiten kunt gebruiken. Hoe lager de klasse van het hout hoe minder goed het hout tegen weerinvloeden kan. Ook is het hout minder vatbaar voor schimmels die het hout kunnen aantasten.

Het hout heeft met een goede behandeling ook nog eens een langere levensduur dan vurenhout of andere houtsoorten die vergelijkbaar zijn. Dit is voor toepassingen in de tuin, in het bijzonder heel prettig.

Recht en stabiel

De hoge kwaliteit van Douglas hout is absoluut een kenmerk waarin het zich weet te onderscheiden van andere soorten hout. Zo heeft Douglas hout relatief weinig knoesten (kwetsbare plekken) en is de nerf van het hout doorgaans langer dan bij andere houtsoorten. Hierdoor zal het ook bij gebruik buiten minder last hebben dat het hout zal werken (krom trekken of draaien). Overtuigd van Douglas hout? Bestel direct bij Houthandel van Gelder om binnenkort te beginnen met klussen.

Douglas hout is onderhoudsvriendelijk

Natuurlijk moet je ieder houtsoort goed onderhouden voor een langere levensduur. Dit is ook bij Douglas hout het geval. Echter, het hout laat zich goed behandelen met bijvoorbeeld een beits en kan daarna weer enkele jaren mee.

Douglas is makkelijk te bewerken

Met Douglas hout heb je een hardere houtsoort in handen, echter laat het hout zich toch met goed gereedschap bewerken en bevestigen of behandelen. Dat is een groot voordeel als je voor Douglas hout kiest! Waarbij wel gezegd moet worden dat het betreft de bewerking niet te vergelijken is met vuren hout of een andere zachtere houtsoort.