Wooninspiratie Woontips De grootste voordelen van LED verlichting

De grootste voordelen van LED verlichting

voordelen LED verlichting

LED verlichting brengt veel voordelen met zich mee. Daarom stappen zowel de consumenten als bedrijven over op LED verlichting. Je hebt bij dit soort verlichting een extra laag stroomverbruik, maar er zijn nog meer voordelen te vinden. Zo heeft LED verlichting een langere levensduur en heeft het een lage warmte afgifte. Lees in dit artikel over de belangrijkste voordelen van LED verlichting.

Het lagere stroomverbruik bij LED verlichting

Uiteraard is een lagere stroomverbruik het grootste voordeel als je besluit LED verlichting aan te schaffen. Je ziet gelijk een groot verschil in je energierekening. Een LED lampje is 10 keer zo zuiniger als een halogeenlampje. Heb je een halogeenspotje van 50 Watt dan kun je deze vervangen door een 5 Watt LED spotje. Ook lumen in hier van belang. Al met al kan het je per lamp tientallen euro’s per jaar schelen.

LED verlichting heeft een langere levensduur

Ander groot voordeel is dat LED verlichting relatief een stuk langer meegaat. Een LED lampje gaat gemiddeld zo’n 30.000 branduren mee. Dat is zo tussen de 5 en 10 jaar en tien keer zo lang als een halogeenlampje. Een LED lampje gaat zo’n 5 keer langer mee dan een spaarlampje. En ten opzichte van een gloeilampje gaat een ledlampje zelfs zo’n 30 tot 50 keer langer mee. Conclusie is dat je een LED lampje minder snel hoeft te vervangen, waardoor je veel kosten kunt besparen.

Een langere warmte afgifte bij LED verlichting

Als je bekend bent met LED verlichting dan zal je gemerkt hebben dat de lamp minder warm wordt. Dit kan gezien worden als een groot voordeel ten opzichte van een traditionele lamp. Het voordeel zit hem in dat het een stuk veiliger is. Je kunt een LED lampje dichter op het plafond monteren waarbij je je geen zorgen hoeft te maken voor brandgevaar. En natuurlijk brand je niet meer je handen bij het vervangen van een te hete lamp. Koop je led verlichting bij LedLoket en ervaar zelf de voordelen.

LED verlichting is heel goed voor het milieu

LED verlichting is naast een lager energieverbruik ook beter recyclebaar dan gewone lampen. Bij een normaal LED lampje kun je 75% recyclen. Is een LED lampje kapot dan kun je dat bij het gewone huisafval doen, terwijl gewone lampen bij het chemisch afval horen. Dit betekent een daling van je chemisch afval wat zorgt voor minder CO2 uitstoot. LED verlichting is daardoor extra milieuvriendelijk.