Wooninspiratie Woontips Voordelen en nadelen van kunststof kozijnen

Voordelen en nadelen van kunststof kozijnen

voordelen en nadelen kunststof kozijnen

Bij het kiezen van nieuwe kozijnen neem je een weloverwogen besluit. Je wil er zoveel mogelijk voordelen uithalen en je wil geen spijt krijgen van je keuze. Als je kozijnen aan vervanging toe zijn heb je nog houten kozijnen. Deze kozijnen hebben onderhoud en vervanging nodig op een gegeven moment. Kunststof kozijn hebben dit niet en er zitten veel andere voordelen aan. Het is bijvoorbeeld duurzaam, geluiddempend en weersomstandigheden hebben hier geen invloed op. Voor het nemen van een besluit wil je de voor- en nadelen tegen elkaar opwegen. Daarom hebben wij de belangrijkste voor- en nadelen voor je in één overzicht geplaatst, zodat je gemakkelijk een beslissing kunt nemen.

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijn gaan langer mee, hoeven niet onderhouden te worden, zijn geluiddicht en zijn duurzaam. Dit zijn fijne voordelen, maar hoe zit dit precies? Kozijnen van kunststof kunnen niet gaan rotten en daarom hoef je ze niet te onderhouden of te vervangen. Ze hoeven ook niet geschilderd te worden zoals houten kozijnen en dit is milieuvriendelijk, omdat er geen schadelijke stoffen hoeven vrij te komen.

Kunststof kozijn isoleren ook goed en dit is zowel op het gebied van geluid als op temperatuur. Dit heeft als gevolg dat de kachel minder energie hoeft te verbruiken en dit is duurzaam. Het is een mogelijk voordeel voor de toekomst dat je huis meer waarde heeft. Het is voor een huis namelijk erg aantrekkelijk als er kunststof kozijn in zitten, omdat deze zoveel voordelen met zich meebrengen.

Nadelen van kunststof kozijnen

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Een kunststof kozijn heeft dit ook en het enige nadeel hiervan is dat je hier niet in mag boren. Dit komt doordat de stijfheid van het kozijn anders vernield wordt. Wil je graag raamdecoratie? Dit kan gewoon door speciale ophangsystemen waarbij je niet hoeft te boren.

Er wordt wel eens gezegd dat de reparatie lastig is bij kunststof kozijnen. Dit is bijna nooit nodig, maar als het nodig zijn hier specialisten voor die je makkelijk kunnen helpen. Ook wordt er gezegd dat je de kleur van deze kozijnen niet meer kan veranderen, omdat hier niet overheen te schilderen is. Als je dit graag zou willen kan dit met een speciale primer en dan is het opgelost.

Het maken van een keuze

De keuze maak je natuurlijk zelf en daarbij is het handig om deze informatie te hebben. Bij kunststof kozijnen plaatsen heb je dus de voordelen van duurzaamheid waarbij je energie bespaart en vriendelijker bent voor het milieu. Ook kan het dus tegen alle weersomstandigheden en kan je je leven langer plezier van hebben. Het nadeel is dat je er niet in mag boren, maar daar zijn speciaal hiervoor geschikte ophangsystemen voor. Mocht er in een bijzonder geval reparatie nodig zijn, dan kan ALKU hier gelijk mee helpen en het oplossen. Als je ooit wil kiezen voor een andere kleur kan dit ook met de primer die hiervoor bedoeld is.