Wooninspiratie De voor- en nadelen van SPC vloeren

De voor- en nadelen van SPC vloeren

SPC vloeren

We ontkomen er vroeg of laat allemaal niet aan, een nieuwe vloer! Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of zelfs badkamer een vloer is natuurlijk een essentieel onderdeel van iedere ruimte. Waar het op onze slaapkamer doorgaans wat minder belangrijk is, is het voor de uitstraling van ons interieur essentieel om te kiezen voor een prachtige vloer. Dit kan een houten vloer, PVC of zelfs SPC vloer zijn. Laatstgenoemde is de vloer die we vandaag gaan bespreken. Doordat je de SPC vloer niet zo vaak voorbij ziet komen, weten we er eigenlijk relatief weinig van af, ontzettend zonde als je het ons vraagt!

Wat is een SPC vloer?

Voordat we verder gaan naar wat de voor- en nadelen zijn van een SPC vloer, is het handig eerst te weten wat een dergelijke vloer nu exact is. SPC is in principe een afgeleide variant van PVC. Dit zijn vloeren die zijn voorzien van een harde toplaag die ervoor zorgt dan slijtage en beschadiging wordt tegengegaan. Het verschil tussen PVC en opzichte van SPC is dat er in SPC steen zit verwerkt. Dit zorgt ervoor dat een SPC vloer in tegenstelling tot PVC een stuk steviger is en dus vaak ook een stukje duurder is.

Voordelen van SPC vloeren

Eén van de grootste voordelen wat een SPC vloer met zich meebrengt ten opzichte van veel andere vloeren in dezelfde klasse, is dat ze geschikt zijn voor grote oppervlakken. Dit zorgt er dus voor, dat je ook in een flinke showroom kunt kiezen voor een SPC vloer. Dus ben jij op zoek naar een SPC vloer voor een groter oppervlak, dan is Floorinq spc vloeren de plek waar jij moet zijn! Daarnaast is deze vloer ook te combineren met vloerverwarming, echter zijn tegenwoordig met uitzondering van een paar vloeren de meeste vloeren dit wel. Als laatste voordeel, is deze vloer volledig waterbestendig. Waar dit met andere vloeren nog wel eens een flinke uitdaging is, is dit met deze vloer dus niet het geval.

Nadelen van SPC vloeren

Dat deze vloer tal van voordelen biedt, dat is ons inmiddels wel bekend. Toch zijn er een aantal nadelen die wel belangrijk zijn om te weten, wanneer jij overweegt te kiezen voor deze vloer. Zo ligt de prijs van een SPC vloer doorgaans een flink stuk hoger dan onder andere laminaat. Ook zijn deze vloeren niet naadloos, wat me PVC wel het geval is. Deze vloeren worden namelijk middels een kliksysteem met elkaar bevestigd. Ook is de schokdemping van deze vloer in tegenstelling tot veel andere vloeren een heel stuk minder. Desalniettemin is de SPC vloer een absolute aanrader wanneer jij op zoek bent naar een vloer van goede kwaliteit tegen de juiste prijs.