Wooninspiratie Woontips De voordelen van schuifdeuren in huis

De voordelen van schuifdeuren in huis

schuifdeuren in huis

Ben je net verhuisd? Of ben je wellicht bezig met een grote verbouwing? Dan heb je veel keuzes te maken. Niet alleen in de bouw maak je keuzes, maar ook voor de deuren moet je een keuze maken. Veel mensen weten namelijk niet dat een schuifdeur in huis enorm veel voordelen met zich meebrengt. Zo kun je de schuifdeur niet alleen kiezen voor het mooie aanzicht, maar kan het ook erg goed van pas komen in het interieur. In dit blog bericht willen we je meer informatie verschaffen over de voordelen van schuifdeuren.

Nooit meer een dichtslaande deur

Een van de voordelen van een schuifdeur is dat het niet door de wind dichtgeslagen kan worden. De schuifdeursystemen zorgen er namelijk voor dat de wind geen invloed speelt. Als je een normale deur opent, is er een groot vlak waar de wind tegenaan kan slaan. Bij een schuifdeur ligt dit anders. De deur gaat namelijk via een schuifdeursysteem naar de zijkant. Hierdoor zit het vast in een rails en kan het niet een andere kant op slaan. Als er vervolgens een harde windstoot langskomt, heeft dit geen invloed op de deur. Hierdoor heb je nooit meer last van een dichtslaande deur!

Bespaar enorm veel ruimte

Het is geen geheim dat een schuifdeur ruimte bespaard in vergelijking met een normale deur. Deze deur heeft namelijk een draaihoek nodig. Hierdoor kun je nooit de deur openen als er iets dicht op de deur staat. Bij een schuifdeur ligt dit anders. De deur gaat namelijk vlak langs de muur open, waardoor je er gemakkelijk in en uit kunt. Ook voor een kast kan een schuifdeur natuurlijk erg handig zijn. Zo heb je meer ruimte over om je om te kleden. Heb je een kast met lade geleiders? Dan is het helaas niet mogelijk om een schuifdeur te plaatsen.

Voeg meerdere ruimtes samen met een schuifdeur

In kleinere huizen kan het gewenst zijn om meerdere ruimtes met elkaar te kunnen verbinden. Dit geeft namelijk veel meer ruimte en zorgt voor een goede verbinding in het huis. Met een grote (glazen) schuifdeur kun je dit gewenste effect krijgen. Je zorgt ervoor dat de ruimtes afgescheiden kunnen worden om zo meer privacy te hebben. Als je bezoek over de vloer krijgt, kan het fijn zijn om in twee verschillende ruimtes te zitten. Het kan echter ook zijn dat je juist meer ruimte nodig hebt. In dit geval kun je de schuifdeur helemaal open zetten en met iedereen genieten van een grote ruimte!

Schuifdeuren als kleinere oplossing

Heb je kleinere deuren nodig? Ook hiervoor zijn schuifdeuren een perfecte oplossing. Als je bijvoorbeeld niet direct behoefte hebt aan een ruimte groter maken, maar wel een kleine opslagruimte wilt maken, kun je perfect een schuifdeur plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat het er mooi en opgeruimd uitziet als je de schuifdeur dicht hebt. Als je de ruimte moet betreden kun je de deur gemakkelijk openschuiven. De deur heeft immers weinig ruimte nodig om open te kunnen gaan. Je kunt dus perfect genieten van alle ruimte in je woning!