Wooninspiratie Woontips Waar let je op bij het kopen van eetkamerstoelen?

Waar let je op bij het kopen van eetkamerstoelen?

eetkamerstoelen

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Dan wil je natuurlijk wel dat deze mooi staan in je interieur. Tegelijkertijd is het fijn als de stoelen praktisch zijn en lekker zitten. Daarom geven wij je een aantal tips voor het kiezen van de perfecte eetkamerstoelen, zodat je niet alleen mooie maar ook functionele stoelen aanschaft!

Tip 1: Houd rekening met de eettafel

Wanneer je nieuwe eetkamerstoelen gaat uitzoeken, is het handig om de afmetingen van je eettafel in je achterhoofd te houden. Dan gaat het vooral om hoe hoog de tafel en hoe dik het tafelblad is. Het is namelijk wel zo mooi als de eetkamerstoel onder de tafel past.

Tip 2: Kies voor met of zonder armleuning

Je hebt zowel eetkamerstoelen met als zonder armleuning, vaak ook nog eens in dezelfde uitvoering. Een eetkamerstoel met armleuning is hoger en neemt meer ruimte in. Let er daarom goed op of deze onder de eettafel past.

Tip 3: Let op de zithouding

Een eetkamerstoel moet natuurlijk ook comfortabel zitten. Wist je dat een paar centimeters verschil in hoogte of diepte al een verschil kunnen maken? Bij een goede zithouding leunt je rug tegen de rugleuning, eindigt het zitgedeelte bij je knieschijf en staan je voeten recht op de grond.

Tip 4: Kies het materiaal

Bij het kiezen van het materiaal, kun je je van tevoren het beste afvragen waar je de eetkamerstoelen neer gaat zitten. Is dit in een ruimte waar vaak kinderen zijn? Dan kun je beter kiezen voor kunststof, omdat dit makkelijk schoon te maken is. Eetkamerstoelen van stof zijn erg mooi, maar niet altijd even praktisch. Daarnaast heb je ook nog eetkamerstoelen van bijvoorbeeld hout of metaal. Bekijk goed de voor- en nadelen van elke materiaalsoort voordat je een keuze maakt.

Tip 5: Ga voor stoelen die passen in je interieur

Tot slot is het niet geheel onbelangrijk dat je voor stoelen kiest die passen bij je interieur. Bedenk daarom van tevoren waar je ongeveer naar op zoek bent, bijvoorbeeld de kleur, het materiaal en het design van de stoel. Heb je een Scandinavisch interieur? Dan zijn simpele eetkamerstoelen heel mooi. Bij een industrieel interieur kun je beter kiezen voor stoelen van leer en metaal.