Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Waarom kiezen voor aluminium harmonicadeuren?

Waarom kiezen voor aluminium harmonicadeuren?

aluminium harmonicadeuren

Het is een trend van de afgelopen jaren. Steeds meer wordt gekozen voor de harmonicadeuren om een opening te vullen. Dit alternatief doet de klapdeur en schuifdeur steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Er zijn vele mogelijkheden met de harmonicadeuren. Zo kun je kiezen voor houten, aluminium of kunststof kozijnen en is deze deur volledig op maat te maken. Waarom is het nu zo aantrekkelijk om te kiezen voor aluminium harmonicadeuren?

Voordelen van de harmonicadeur

Door haar constructie heeft de harmonicadeur een aantal voordelen ten opzichte van andere deuren. Zo schuift zij in elkaar als je de deur opent. Bij klapdeuren heb je wel de ruimte nodig om de klapdeuren naar binnen of naar buiten op te doen. Als je niet veel ruimte hebt wordt dit wat lastiger. Een schuifdeur schuift ook in zichzelf open, maar dan kan je slechts één deel open schuiven. Het andere deel vang namelijk het open schuivende deel op. Hierdoor heb je misschien een grote deur, maar kan die slechts voor de helft open. Dit betekent dat de harmonicadeur uitermate geschikt is voor kleinere ruimtes en voor een grote opening. Je hoeft niet steeds heel het interieur van je terras te verplaatsen en je kan de hele woonkamer verbinden met de tuin.

Welk materiaal harmonicadeur kiezen?

Harmonicadeuren worden van verschillende materialen gemaakt. De meest gebruikte materialen hierbij zijn hout en kunststof. Door het gebruik van hout krijg je een karakteristieke uitstraling. Het geeft een rustige sfeer en past vrijwel bij ieder interieur. Maar zeker voor buiten is hout niet het meest duurzame materiaal. Daarom wordt eigenlijk vaker voor kunststof of aluminium gekozen. Aan kunststof heb je geen tot nauwelijks onderhoud en het is goed bestand tegen de weersinvloeden. Aluminium harmonicadeuren zijn duurzamer, super isolerend, vormvast en brandveilig. Een harmonicadeur met aluminium kozijnen is dan ook zeker een aanrader. Ook kan er staal worden gebruikt. Alle materialen hebben eigen voor- en nadelen. Overweeg jij een harmonicadeur? Verdiep je dan eens goed in de verschillende mogelijkheden.

Nadelen van een harmonicadeur

Ieder voordeel heeft zijn nadeel, zo ook de harmonicadeur. Zo is bijvoorbeeld het scharniersysteem eenvoudig in gebruik, maar moet het wel op de juiste manier gebruikt worden. Het is niet bestand tegen ruw of oneigenlijk gebruik. Dus voor kinderen of haast is de harmonicadeur wellicht niet de beste optie. Ook is deze deur in aanschaf duurder dan andere deuren. Zowel de deur zelf als het bevestigen kost meer dan een schuifpui of klapdeuren. Dit is dus ook zeker iets om bij stil te staan.

Kies voor sfeer en ruimtelijkheid

Alles op een rij kan worden geconcludeerd dat de harmonicadeur een echte sfeermaker is. Het biedt de rust om van de tuin te genieten in alle openheid. Ook als de deur dicht is, biedt zij veel licht in huis en heeft zij een mooie uitstraling. Wil je ook nog eens een deur die zo goed als onderhoudsvrij is? Kies dan voor kunststof kozijnen. Alles is mogelijk met deze harmonicadeuren. Het is niet voor niets een echte een trendsetter.