Wooninspiratie Tuin inspiratie Waarom kiezen voor een knikarmscreen?

Waarom kiezen voor een knikarmscreen?

knikarmscreen

Heb jij in je hoofd dat je een standaard zonnescherm echt verschrikkelijk vindt om als zonbescherming op te hangen aan jouw woning? Lees dan onderstaand artikel. De zonneschermen van tegenwoordig zijn namelijk zover in ontwikkeling dat de standaard zonneschermen al bijna niet meer bestaan. De twist die eraan is gegeven, zorgt ervoor dat de standaard zonneschermen tegenwoordig een mooie en chique uitstraling aan het voor- of achteraanzicht van je woning kunnen geven. Kies je dan ook nog eens voor een knikarmscreen, dan zijn de mogelijkheden nog groter. Hieronder de redenen waarom je kunt kiezen voor een knikarmscreen als zonbescherming aan de gevel van je woning.

Stijl kiezen

Ben jij in het bezit van een strakke nieuwbouwwoning? Dan valt je keuze waarschijnlijk op een ander soort zonwering, dan wanneer je een oud dijkhuis bezit. Bij een zonneluifel of screen kun je echter zelf kiezen wat voor stijl je wilt hebben. Strak en zwart of wit? Of juist een screen met een motief of kleur? Heb je een langwerpig model nodig aan de achterkant van je serre? Of gewoon een vierkant doorzichtig screen, zodat de schadelijk UV straling niet naar binnen kan komen, maar je wel optimaal kunt genieten van het licht? Ook dat is mogelijk. Tot slot kun je je zonneluifel ook nog uitrusten met speciale verlichting of verwarming om het helemaal af te maken.

Functies

Wil je een zonneluifel als verlenging van je woning aanschaffen? Hiermee creëer je een soort serre of tuinkamer, waarin je lekker kunt loungen of een buitenkeuken neer kunt zetten. Zeker als je kiest voor een knikarmscherm kun je er ook nog eens voor zorgen dat het scherm op afstand bediend kan worden door middel van een app of afstandsbediening. Is het scherm echter alleen bestemd om de zon tegen te houden? Dan is een standaard knikarmscherm voldoende.

Schaduw creëren

Wil je graag wat meer schaduw creëren op bepaalde plaatsen in huis. Dan kan een knikarmscherm hier een goede oplossing voor bieden. Dit scherm wordt aan de gevel van je woning gemonteerd, waarna je het scherm eenvoudig uit kunt schuiven zo ver als je wilt. Zo kun je ervoor zorgen dat je deels kunt genieten van de zon en er deels voor kunt zorgen dat je woning redelijk koel blijft in de zomer. Is de zon weg? Dan kun je het scherm zeer eenvoudig weer indraaien of met een afstandsbediening of app ervoor zorgen dat het scherm weer in de cassette verdwijnt en niet meer zichtbaar is.