Wooninspiratie Woontips Waarom kiezen voor keramische tegels in huis

Waarom kiezen voor keramische tegels in huis

Er zijn diverse opties aan vloer- en wandbekleding mogelijk in huis. Zo kun je kiezen voor keramische tegels, maar ook laminaat en pvc zijn populaire opties. Hieronder leggen we je graag meer uit waarom keramische tegels een goede optie zijn. Laat je inspireren en maak de juiste keuze voor jouw nieuwe wand- of vloerbekleding.

Verschillende materialen

Verschillende opties aan materialen zorgen ervoor dat jij de beste keuze maakt voor jouw ruimte en toepassing. Er zijn een aantal dingen waarbij je rekening moet houden wanneer je kiest voor bepaalde materialen in diverse ruimtes. Niet alle materialen zijn bijvoorbeeld geschikt voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast hangt het er ook van af hoe je het materiaal gaat toepassen; op de vloer, de wand of allebei? Soms zijn materialen niet sterk genoeg om op de vloer te plaatsen, maar kun je ze prima als wandbekleding gebruiken. Controleer dus altijd goed of de (laminaat/pvc) tegel die je kiest geschikt is voor de ruimte waar je deze gaat leggen.

keramische tegels in huis

Op de vloer of tegen de wand?

Over het algemeen is materiaal wat geschikt is voor op de vloer ook geschikt voor tegen de wand. Kies je dus voor laminaat of pvc is deze vaak ook tegen de wand te bevestigen. Bij tegels wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen tegels voor op de vloer en voor tegen de wand. Hierbij zijn wandtegels geschikt voor op de muur. Ook vloertegels zijn sterk genoeg om tegen de wand te worden geplaatst. Andersom is het niet mogelijk om wandtegels op de vloer te plaatsen, omdat deze niet sterk genoeg zijn voor op de vloer. Een vloer vraagt namelijk om een sterker materiaal, omdat hier bijvoorbeeld meubels op staan en je hier (al dan niet met schoenen) overheen loopt.

De voordelen van keramische tegels

Keramische tegels hebben een aantal voordelen waarbij je langer plezier kunt hebben van je nieuwe vloer en/of muur. Ten eerste zijn keramische tegels vocht- en vuilafstotend. Dit betekent dat ze goed toe te passen zijn in vochtige ruimtes zoals de badkamer, toilet of de keuken. Eventueel water, vuil of vet zal niet gauw in de tegel trekken en hiermee wordt de vloer of muur duurzaam beschermd. Wanneer je kiest voor keramische vloertegels zullen deze ook goed samengaan met eventuele vloerverwarming.

De perfecte stijl voor in jouw huis

Een ander bijkomend voordeel van keramische tegels is dat ze kunnen worden gefabriceerd in uiteenlopende stijlen, designs, kleuren, vormen, afmetingen en afwerkingen. Hiermee heb jij de ultieme keuze aan looks voor op de vloer en/of wand. Populaire trends zijn houtlook, betonlook, marmerlook, roestlook, natuursteenlook en Portugese tegels. Het is nu dus mogelijk om te kiezen voor verschillende stijlen of een combinatie van kleuren en design tegels, allemaal van dezelfde kwaliteit keramiek.