Wooninspiratie Woontips Waarom worden elektrische rolgordijnen steeds populairder?

Waarom worden elektrische rolgordijnen steeds populairder?

elektrische rolgordijnen

Tegenwoordig is het populair om zoveel mogelijk van de buitenruimte te betrekken in het ontwerp van een woning. Dat wil zeggen dat architecten optimaal gebruikmaken van ramen, deuren en glas om zoveel mogelijk licht in de woning toe te laten. Dat geeft echter niet alleen een ruimtelijk effect, het zorgt ook voor meer inkijk en dus is het niet verrassend dat er ook veel gordijnen moeten worden aangebracht. Wie veel ramen heeft, kan lang bezig zijn met het sluiten en openen van gordijnen en wat we de afgelopen jaren dan ook zien, is dat elektrische rolgordijnen steeds populairder worden.

Het gemak van gordijnen die met een simpele klik op de afstandsbediening sluiten, behoeft eigenlijk geen verdere toelichting. Waar wel meer tekst en uitleg over gegeven kan worden, is waar je moet zijn wanneer je gebruik wilt gaan maken van elektrische rolgordijnen. Het aanbod is namelijk groot, maar de kwaliteit van de producten van ieder bedrijf is zeer verschillend. Het is van belang om op zoek te gaan naar een betrouwbaar bedrijf dat bekend staat om hoge kwaliteit en een goede service. Informeer wat een bedrijf allemaal voor je kan betekenen door advies op maat te vragen. Een specialist weet je precies te vertellen hoe jij jouw huis van gemotoriseerde rolgordijnen kunt laten voorzien. Je zult zien dat het zo geregeld is, en wanneer je dit gemak eenmaal ervaren hebt, wil je nooit meer anders.

Hoe wil jij je elektrische rolgordijnen aansturen?

Als je voor elektrische rolgordijnen kiest, dan kun je kiezen uit diverse manieren om de gordijnen aan te sturen. Je kunt namelijk besluiten om een afstandsbediening te nemen wanneer je de gordijnen enkel ter plekke wilt kunnen besturen. Hetzelfde geldt voor stemgestuurde aandrijving. In deze situatie hoef je enkel te zeggen ‘sluit de gordijnen’ en het was alzo. Wil je ook elders thuis je rolgordijnen kunnen besturen, dan kun je kiezen voor een app. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook wanneer je niet thuis bent, de gordijnen laten sluiten of juist weer openen. Zo wordt het voor eventuele inbrekers heel wat lastiger om te kijken of jij wel of niet thuis bent. Zo zorgen elektrische rolgordijnen dus niet alleen maar voor comfort, ze brengen ook nog eens een hoop extra veiligheid met zich mee. Kijk daarom even op de site van Somfy om te zien welke gordijnen voor jou het meest geschikt zijn.

Laat je adviseren door een specialist

Het is niet altijd eenvoudig om te bepalen welke elektrische rolgordijnen voor jou de beste zijn. Wil je bijvoorbeeld verduisterende gordijnen, wil je dat ze de zon tegenhouden, kies je voor een app voor de aansturing of is een afstandsbediening voldoende? Om je te helpen de juiste keuze te maken is het verstandig om op zoek te gaan naar een handige keuzehulp. Zo ontdek je precies welke mogelijkheden het beste bij jouw wensen aansluiten. Kom je er niet uit? Vraag dan een specialist om advies op maat.