Wooninspiratie Woontips Waar moet je op letten bij aanschaf van een traplift?

Waar moet je op letten bij aanschaf van een traplift?

trap

Naarmate je ouder wordt veranderen er veel dingen. Wat dan fijn is is dat je huis met je meer veranderd. Wanneer je jouw woning met je mee laat veranderen kun je in de eigen huis blijven wonen. Dit is voor veel ouderen een droomscenario aangezien niemand er naar uitkijkt om in het bejaardentehuis terecht te komen. Een van de dingen die niet zo makkelijk mee veranderd is je trap, deze zal altijd in je woning blijven staan aangezien een lift in een woning niet zomaar geïnstalleerd is. Naarmate je ouder wordt, wordt het traplopen echter wel een hele opgaven. Een uitkomst in deze situatie is de traplift. Omdat veel ouderen wel een traplift zouden kunnen gebruiken vertellen we je in deze blog meer over trapliften!

Voordelen van een traplift

Een traplift zorgt ervoor dat je makkelijk naar boven en naar beneden kan zonder de hele trap op te hoeven lopen. Er bestaan wel honderden soorten trapliften, in alle maten, vormen en prijsklassen. Met een traplift heb je het vertrouwen van je eigen huis en het comfort van een 1 verdieping woning. Alles wat je bij een traplift hoeft te doen is op het stoeltje te gaan zitten en hem aanzetten, en dan voor je het weet sta je boven zonder pijn te hebben gekregen aan je knieën.

Soorten trapliften

Iedere trap is natuurlijk anders, sommige hebben een bocht, sommige zijn recht en sommige trappen hebben meerdere bochten. Het is dan ook handig om te kijken welke traplift bij jouw huis past. Er zijn ook heel erg veel verschillende leveranciers waar je uit kan kiezen dus het is verstandig om je goed in te lezen voordat je een traplift aanschaft. Online kun je gelijk een online offerte aanvragen om te kijken welke traplift het beste bij jouw trap past.

Traplift kopen

Een traplift hoeft overigens niet altijd heel duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de tweedehands trapliften. Hiermee bespaar je erg veel geld. Dit bedrag kan gemakkelijk oplopen tot wel 1000 euro! Een tweedehands traplift is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu, er hoeft er namelijk één minder geproduceerd te worden. Trapliften gaan erg lang mee en blijven ook goed werken. Daarom is een tweedehands traplift ideaal. Die zijn in kwaliteit vaak nog even goed als een nieuwe traplift. Je kan er ook voor kiezen om een deel van de traplift tweedehands aan te schaffen. Doordat de individuele onderdelen een significant prijsverschil tonen tussen een nieuw onderdeel en een tweedehands onderdeel kan dit je ook al behoorlijk veel geld schelen!