Wooninspiratie Woontips Waarop letten bij de aanschaf van nieuwe tegels?

Waarop letten bij de aanschaf van nieuwe tegels?

tegels

Kies de tegel voor het project. Vloertegels zijn er in verschillende soorten, porselein, keramiek, glas en steen. Porselein en keramiek werken goed voor badkamervloeren omdat het dichte materialen zijn en helpen water te weerstaan. Steen werkt beter buiten, als paden in de tuin of op het terras. Glas is een heel bijzonder tegelmateriaal. Het laat de kleur van de achtergrond meespelen, doorschemeren als het ware. Maar het is minder geschikt voor vloeren.

Tegels zijn er ook in verschillende maten. Grote tegels vergen de minste tijd om te installeren. Maar, als je liever de uitstraling van kleinere tegels hebt, kijk dan naar tegels die voorgemonteerd zijn op gaas. Dat maakt het leggen een stuk makkelijker.

Tegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Probeer bij de tegel outlet de juiste kleurcombinatie voor je eigen huis, woonkamer, badkamer of de hele benedenverdieping, te vinden. Er zijn ook tegels die eruit zien als hout. Een stevige vloer die op natuurlijk hout lijkt, tegels dus.

Dan begint het meten en nog eens meten

Als het kiezen gedaan is, bepaal je hoeveel je nodig hebt. Bepaal het aantal vierkante meters, lengte maal breedte, weet je nog? Voeg 10% toe voor extra, voor het geval dat.

Als je tegels koopt, probeer dan dozen te vinden met hetzelfde kleurnummer. Als je dezelfde nummers niet kunt vinden of je gebruikt wat oudere tegels, meng dan de tegels uit verschillende dozen bij het leggen, zodat eventuele kleurverschillen niet zo merkbaar zullen zijn.

Als je de tegels speciaal bestelt, kunt je de voorbereidende stappen van het project zo inplannen dat het klaar is op het moment dat de bestelling aankomt. 

Het leggen van tegels is een groot project, dus het is het beste om een plan te hebben voordat je begint. Een dergelijk project zal een paar dagen in beslag nemen. De mortel onder de tegels moet goed uitgehard zijn, dus je kunt niet meteen op de vloer lopen.

Kies je gereedschap goed uit

Voordat je begint, moet je ook weten dat het gebruik van de juiste troffel en mortel essentieel is voor een succesvol tegelproject. Vloer of wand, binnen of buiten, tegelsoort en grootte spelen allemaal een rol. Maar bij ieder project hoort de juiste troffel en mortel.

Het is ook een goed idee om de plaatselijke bouwverordeningen te controleren en de specifieke instructies voor uw tegel te volgen. U kunt tegels leggen over een bestaande vinylvloer of over eerder gelegde tegels, maar de ondervloer moet in goede staat zijn. Het is meestal het beste om de oude vloerbedekking te verwijderen, zodat je de ondervloer en de onderlaag kunt controleren. Door de oude vloerbedekking te verwijderen, verhoog je bovendien de hoogte van de vloer niet wanneer je de nieuwe tegels legt.