Wooninspiratie Tuin inspiratie Waarop letten bij het creëren van een kindvriendelijke tuin?

Waarop letten bij het creëren van een kindvriendelijke tuin?

kindvriendelijke tuin

Het is voor kinderen leuk om in de tuin te kunnen spelen wanneer het lekker warm is. Daarom is het voor jou als ouder belangrijk om de tuin kindvriendelijk te maken. Zo kunnen de kinderen lekker spelen, zonder dat jij de hele tijd maar hoeft op te letten. Deze tips helpen je om de tuin op een goede manier in te richten.

1. De juiste planten kiezen

Het blijft wel jouw tuin, dus je wilt ook wel wat mooie bloemen en planten erin kwijt. Pas dan wel op met kinderen, want die stoppen alles in hun mond. Je wilt er dus wel zeker van zijn dat je geen giftige soorten in de tuin hebt staan. Kijk altijd goed na of een bepaalde soort giftig is of niet. Mocht het toch fout gaan, dan is het ook belangrijk om te weten wat je moet doen. Leer hier dus ook over.

2. De juiste ondergrond

Zorg voor een goede ondergrond. Dat moet bij voorkeur een wat zachtere ondergrond zijn. Gras, houtsnippers of rubbertegels zijn goede opties. Een kind kan vallen, rollen en weer op staan. Dit hoeft niet in de hele tuin, maar in ieder geval wel in de speelhoek.

3. Zorg voor schaduw

Het is fijn om van de zon te genieten, maar dit kan al snel fout gaan. Daarom is het belangrijk om ook voor schaduw voor je kind te zorgen. Dat is beter voor de gezondheid. Zorg dat er plekken in de zon en in de schaduw zijn in de tuin.

4. Lekker kunnen spelen

Het is slim om te zorgen dat de kinderen leuke dingen hebben om mee te spelen. Dat gaat dan om wat buitenspeelgoed, maar ook om speeltoestellen. Van een bal, stoepkrijt en bellenblaas tot en met trampolines is er van alles te krijgen.

5. Een afscheiding

Het is natuurlijk fijn dat je gezorgd hebt dat jouw kind zichzelf kan vermaken en jij er geen omkijken naar hebt. Zorg dan wel dat je kind ook niet ongemerkt kan wegglippen. Een goed tuinhek dat childproof is, moet dus wel worden geplaatst.

6. Alles kindvriendelijk maken

Er zijn altijd elementen die net niet aansluiten op wat je nodig hebt. Er zit een scherp randje aan, of het is niet goed afgeschermd, denk aan een stopcontact. De oplossing is natuurlijk simpel. Dit pak je aan door allerlei hulpmiddelen te gebruiken. Zo is alles toch veilig.