Wooninspiratie Woontips Wat is een loft?

Wat is een loft?

Wat is een loft

Het gebeurt steeds vaker dat een oud gebouw wordt verbouwd tot een hippe woning. Zo worden oude kerken, supermarkten of fabriekshallen steeds vaker omgetoverd tot een loft. Maar wat is dat precies? Dit is een huis dat uit één grote ruimte bestaat, vaak zonder draagmuren aan de binnenkant. Toch vind je er alle voorzieningen die een normaal huis ook heeft. Wanneer je binnenstapt merk je meteen dat alles één geheel is. Er zijn verschillende voordelen te benoemen voor het hebben van een loft, wij zetten ze voor je op een rijtje.

Voordelen van een loft

Wat je meteen zult merken wanneer je een loft binnenstapt, is dat er veel diepte en hoogte is. Hierdoor ontdek je een prachtige sfeer en veel openheid, ook door de enorme lichtinval van de grote ramen. Een ander voordeel van een loft is dat je alle kanten op kan. Je kunt de woning helemaal naar je eigen smaak inrichten en je eigen stijl creëren. Kies bijvoorbeeld voor een moderne loungehoek met een prachtig uitzicht naar buiten. Ideaal om tot rust te komen!

Daarnaast geeft een loft een gevoel van vrijheid en openheid. Doordat er geen draagmuren aan de binnenkant zijn, waan je je in een heerlijke grote ruimte. De vrijheid die je hebt kun je toepassen in het interieur. In feite staat alleen de trap vast, dus mocht je een keer een wissel van meubels willen, dan is het eenvoudig om ze te verplaatsen. Daarnaast vind je lofts vaak midden in de stad, waardoor je een prima uitvalsbasis hebt naar alle stedelijke troeven.

Loft bouwen

Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen loft te bouwen. Kies voor een unieke locatie en investeer meteen in de toekomst. Bestaande lofts zijn vaak energiezuinig, dus wanneer je er zelf een bouwt kan je natuurlijk niet achterblijven. Maak gebruik van zonnepanelen of van de nieuwe natuurlijke energiebronnen, zoals isolatie van hout en papiervlokken. Dit kan je natuurlijk ook doorvoeren in het interieur door bijvoorbeeld vloerkleden neer te leggen. Niet alleen goed om de warmte vast te houden, maar ook nog eens een tof accessoire.