Wooninspiratie Woontips Wat je moet weten over Axitec zonnepanelen

Wat je moet weten over Axitec zonnepanelen

Axitec zonnepanelen

Axitec is een merk van zonnepanelen wat van oorsprong uit Duitsland komt. Echter, worden de zonnepanelen tegenwoordig in China geproduceerd en dit zorgt voor een interessant geheel. De panelen hebben hierdoor namelijk een lagere kostprijs terwijl ze een hoge kwaliteit hebben. De Axitec zonnepanelen vallen onder tier 1 en dat komt vooral door de Duitse herkomst van het product. De panelen hebben namelijk een TÜV keurmerk, hierdoor kun je ook zien dat het een Duitse herkomst heeft. Hierbij wordt er extra aandacht besteed aan het welzijn van het personeel, maar ook aan het onnodig belasten van het milieu. Een ander voordeel is dat er energie wordt opgewekt bij daglicht en zonlicht. De panelen van Axitec zijn de hele dag actief en heeft een hoog rendement. Dit komt natuurlijk door de monokristallijn die zich aan de bovenkant van het zonnepaneel bevindt. Er zitten geen naden in de deeltjes silicium en zo gaat er geen energie verloren. Ten slotte hebben de Axitec zonnepanelen een aantrekkelijke prijs voor een Europees merk.

Kosten van de panelen

Heb je interesse in het kopen van Axitec zonnepanelen? Mooi, want aan de Axitec zonnepanelen review mist niets en laat zien dat het een goed product is. De Axitec zonnepanelen kosten ongeveer 200 euro per paneel en voor de exacte prijs moet je een offerte aanvragen bij de aanbieder. Iedere situatie is namelijk anders en op ieder dak moeten de panelen anders gelegd worden. Bijna alle Axitec zonnepanelen komen in een pakket samen met een installatie, montage en een omvormer. De omvormer zorgt voor de omzetting van elektriciteit van de zonnepanelen in bruikbare elektriciteit. Je koopt de Axitec zonnepanelen altijd bij een gecertificeerd installateur, deze koopt de panelen namelijk in bij de importeur. Zoek daarom naar een installateur die het merk panelen van je keuze verkoopt, zodat je het juiste merk op het dak hebt liggen.

Productgarantie

De panelen van Axitec hebben een productgarantie van 12 jaar. Echter, krijg je de garantie niet zomaar en moeten de panelen worden geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur. De panelen moeten ook jaarlijks worden onderhouden door een gecertificeerd monteur. De fabrikant moet er namelijk zeker van zijn dat de zonnepanelen goed worden geplaatst. Doe je dit zelf? Dan is er een grote kans dat je dit niet goed aanpakt en dat de panelen beschadigd raken. Ook hebben de Axitec zonnepanelen een vermogensgarantie van 25 jaar en moet er rekening worden gehouden met het terugvallende rendement.

Rendement van Axitec panelen

De panelen van Axitec worden gemaakt van een monokristallijn silicium. Dit betekent dat de zonnepanelen een rendement hebben van 310 Wp. Een gemiddeld huishouden heeft een energiebehoefte van 3000 kWh per jaar. Dat betekent dat je ongeveer 10 zonnepanelen nodig hebt zodat je de energiebehoefte volledig kunt voorzien van schone energie. De investering betaald zich terug binnen 9 jaar en zorgt daarna voor pure winst. Weet je niet zeker hoeveel energie je verbruikt op jaarbasis? Vraag dan een jaaroverzicht aan bij je energieleverancier zodat je er meer over te weten komt.