Wooninspiratie Woontips Wat moet je niet vergeten als je gaat verhuizen?

Wat moet je niet vergeten als je gaat verhuizen?

verhuizen

Yes, je gaat verhuizen! Je bent al bezig met de indeling van je nieuwe woonkamer en hebt al een idee welke woonstijl je wilt. De datum van de sleuteloverdracht staat al in de agenda, zodat je precies weet wanneer je aan de slag kunt in je nieuwe woning. Heel leuk natuurlijk zo’n nieuw paleisje, maar er komt ook veel bij kijken! Je wilt natuurlijk niet op de dag van de verhuizing erachter komen dat de bank net niet in de woonkamer past. Door van tevoren een checklist op te stellen, zorg je dat je alles op tijd in orde maakt. Zo zorg je ervoor dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Zo kan je straks extra genieten van je nieuwe stulpje!

Schakel op tijd een verhuisbedrijf in

Wil je een verhuisbedrijf bij jou in de omgeving inschakelen? Wacht hier dan niet te lang mee. Vooral in de lente en zomer willen veel mensen verhuizen, dus een verhuisbedrijf in Leiden of andere grote steden kunnen dan al ver van tevoren volgeboekt zijn. Ben je op zoek naar een betrouwbare verhuizer? Er zijn zo veel aanbieders op de markt dat het lastig kiezen kan zijn. Wanneer je op zoek bent naar een voordelige en efficiënte verhuizer, kan de Student Verhuis Service jou verder helpen. Met een team van veelal fitte studenten wordt jouw inboedel van de huidige naar de nieuwe woning getransporteerd. Zo kan jij je richten op de leukere dingen van de verhuizing, zoals het inrichten van je nieuwe woonkamer!

Regel alle praktische zaken voor je verhuizing

Een verhuizing is meer dan alleen spullen verplaatsen van de ene naar de andere woning. Je dient je ook binnen 5 dagen na de verhuizing in te schrijven bij de gemeente. Zo zorg je dat je nieuwe adres bekend is, zodat je post en pakketjes die op jouw naam staan weer kunt ontvangen. Ook moet gas, water, licht en internet weer afgesloten worden op het nieuwe adres. Blijf je bij dezelfde aanbieder of is het gunstiger om over te stappen op een andere aanbieder? Ook wanneer je een televisie hebt of een vaste telefoon, dien je dit weer opnieuw te activeren in je nieuwe woning. Ten slotte kan je er ook weer voor kiezen om een inboedelverzekering en brandverzekering af te sluiten, zodat je beschermd bent tegen ongevallen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Of je nu een verhuisbedrijf in Leiden inschakelt, of zelf je verhuizing in Amsterdam regelt, het is altijd raadzaam om een goede voorbereiding te hebben. Zo behoud je het overzicht, en zorg je dat je stap voor stap naar de verhuisdatum toewerkt. Vraag familie en vrienden op tijd om hulp, zodat je weet wie een middag of ochtend mee kan helpen. Verhuisdozen regelen en inpakmateriaal kan van tevoren gehuurd of geleend worden, zodat je hier niet vlak voor de verhuizing aan hoeft te denken. Bij sommige verhuisbedrijven is het ook mogelijk om verhuisdozen te huren, zodat je deze niet zelf aan hoeft te schaffen. Zo blijf je niet na afloop achter met verhuisdozen en kan een ander hier weer gebruik van maken!