Wooninspiratie Woontips Wat te doen tegen vliegen in huis: 5 tips

Wat te doen tegen vliegen in huis: 5 tips

Wat te doen tegen vliegen in huis

Veel mensen vinden dit een heel vervelend en vies probleem… Vliegen in huis. Je kunt er niet altijd iets aan doen, maar veel mensen vinden het vooral een erg vies gezicht als er vliegen in huis zitten en hebben het idee dat het net lijkt alsof ze dan niet goed genoeg hebben schoongemaakt. Soms kun je er echter niets aan doen dat er vliegen in je huis aanwezig zijn. hieronder 5 tips tegen vliegen in huis.

Tip 1. Vliegenval

Een vliegenval is altijd een handige manier om het aantal vliegen in huis snel te verminderen. Deze kant-en-klare vallen zijn te koop in winkels, maar je kunt deze ook zeer eenvoudig zelf maken door een fles open te knippen, onderin zoete siroop of fruit te stoppen en de flessenhals vervolgens weer omgekeerd op de fles terug te zetten, zonder de dop erop te zetten. Maak de randen nu dicht met een nietmachine en de vliegen zullen er al snel in vliegen.

Tip 2. Vliegenmepper

Heb je geen zin om een vliegenval te kopen of zelf te maken? Dan is het uiteraard ook nog steeds goed mogelijk om met de mepper door het huis heen te gaan. Het is wel een uitdaging om een vlieg te raken met een mepper, omdat vliegen de mepper al vroeg aan zien komen, maar het is zeker het proberen waard. Met een elektrische vliegenmepper is de kans op succes groter.

Tip 3. Horren

De meest gebruikte optie is nog steeds het plaatsen van horren voor deuren en ramen. Plaats of laat een hordeur plaatsen en zorg ervoor dat ook voor de ramen horren worden gebruikt. Zo kun je ’s nachts ook nog eens de ramen open laten, zonder dat er muggen binnen komen. Zo sla je dus letterlijk en figuurlijk twee vliegen in één klap met hordeur en hor raam.

Tip 4. Kruidige geuren

Vliegen houden niet van kruiden, kruidige specerijen of sterke geuren. Een bakje water met citroen, allesreiniger of kruidnagels vinden ze dan ook verschrikkelijk om te ruiken. Ook lavendel- of kruidenplanten vinden ze geen fijne geur, waardoor ze daar niet snel in de buurt zullen komen.

Tip 5. Water

Een zak met water boven de deur of onder je veranda kan ervoor zorgen dat vliegen niet in de buurt komen. Door de schittering zijn ze in de war en bang om ergens tegenaan te vliegen, omdat ze niet goed kunnen onderscheiden wat het is. Dit is dus zeker een optie en de moeite waard om te proberen.