Wooninspiratie Keuken inspiratie Alles wat je moet weten over een waterfilter in huis

Alles wat je moet weten over een waterfilter in huis

waterfilter in huis

In Nederland zijn we gezegend met gezond drinkwater. De meeste mensen drinken hun water dan ook gewoon uit de kraan. Ondanks dat we tot één van de landen met het schoonste drinkwater behoren, zijn er ook plekken in Nederland waar het water uit de kraan minder gezond is. En zelfs wanneer je hier qua smaak niets van merkt, kan deze nog bomvol met kalk en zelfs pesticiden zitten. Iets wat je uiteraard wilt voorkomen. Bovendien is het zonde, want hierdoor stap je al snel over op mineraalwater en betaal je daardoor een stuk meer geld.

Ook ben je hierdoor geneigd om minder water te drinken dan eigenlijk zou moeten. En dit terwijl water eigenlijk van levensbelang is! Gelukkig is hier iets aan te doen met een waterfilter.

Het gebruik van een waterfilter is echter bij lang niet iedereen bekend. Want wat doet deze precies en wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een waterfilter in huis.

Wat is een waterfilter?

Wanneer je altijd van schoon drinkwater met de beste kwaliteit wilt genieten, dan is een waterfilter zeker iets voor jou. Deze filter is in staat om alle mogelijke schadelijke stoffen uit het water te verwijderen. Hierdoor geniet je van puur en bovenal schoon drinkwater. Een kwalitatieve waterfilter zorgt er niet alleen voor dat alle schadelijke stoffen uit het water worden gefilterd, maar zal de mineralen (de goede stoffen) wel gewoon laten zitten.

Een waterfilter is met name geschikt voor mensen met een zwakkere gezondheid of pasgeboren baby’s die flesvoeding krijgen. Dankzij een waterfilter kan je hierbij dus gewoon water uit de kraan gebruiken, zonder bang te zijn voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Natuurlijk is deze ook gewoon geschikt voor een ieder die van schoon drinkwater wilt genieten. Jong of oud. Gezond of een slechte gezondheid. Een waterfilter is eigenlijk voor iedereen die graag water drinkt.

Voordelen van een waterfilter.

Maar waarom een waterfilter? Een hele goede vraag! Gelukkig is deze relatief gemakkelijk te beantwoorden. Een waterfilter beschikt namelijk over enkele grote voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Op de eerste plaats natuurlijk de smaak van het water. Gezuiverd water is veel zachter en fijner van smaak. Hierdoor zullen zelfs de mensen die nooit water drinken al snel overtuigd raken om dit vaker te doen. Bovendien hoef je voor deze smaak en puurheid dus ook geen mineraalwater meer te kopen. Zo bespaar je als frequent waterdrinker dan ook eenvoudig veel kosten. Uiteraard is dit ook beter voor het milieu. Als jij minder mineraalwater koopt, scheelt dit immers ook stapels plastic in huis!
  • Naast de bovenstaande voordelen is er ook nog eens een groot voordeel voor kleine huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en waterkokers. Bij dergelijke apparaten is het verstandiger om gefilterd water te gebruiken. Door de waterfilter zit er namelijk ook minder kalk in het water verstopt. Zo blijven de apparaten vrij van kalk, waardoor ze langer mee zullen gaan én nog lekkerdere koffie en thee zullen zetten.