Wooninspiratie Woonkamer inspiratie Welke banken zijn ideaal bij een kleine woonkamer?

Welke banken zijn ideaal bij een kleine woonkamer?

bank kleine woonkamer

Wanneer je een kleine woonkamer hebt moet je er vast niet aan denken. Een grote bank die misschien wel heerlijk zit maar tegelijkertijd ook alle ruimte zal innemen. Nee, je bent echt op zoek naar een bank die gemaakt is voor de kleinere kamer. Maar waar je als gezin wel echt heerlijk op kunt zitten. Want dat maakt uiteindelijk het verschil. Gelukkig kun je met kleuren en vormen heel veel bereiken en combineren. Wij zochten de beste banken voor de kleine woonkamer.

Kleine hoekbank met veel zitplaatsen

Een van de beste oplossingen is kiezen voor een kleine hoekbank, welke veel zitplaatsen heeft en toch weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel verschillende modellen te koop. Je hebt zelfs een keuze uit modellen die je per blok een plek kunt geven. Zo kun je de bank dus helemaal naar de woonruimte die je hebt indelen. Dat is een groot voordeel als je een kleine woonkamer hebt maar toch verzekerd wilt zijn van voldoende zitplaatsen.

Een enkele 2-zits bank

Lukt het niet om een kleine hoekbank te plaatse? Dan is het wellicht een goede keuze om voor een 2-zits bank te kiezen. Waarbij je natuurlijk wel rekening moet houden met hoeveel plek je hebt om te zitten als er visite is. Het is bijvoorbeeld goed om er een losse stoel bij te kopen of te kiezen voor eetkamer stoelen. Wanneer er visite is dat je deze erbij kunt zetten.

Heb je net wat meer ruimte in een woning? Dan kun je er ook voor kiezen om een los lounge gedeelte te kopen. Deze kun je zowel als tafel als zitplek gebruiken. Erg handig en bijzonder praktisch als je kleiner woont.

Kiezen voor een 3-zits bank

Een 3-zits bank van leer biedt meer mogelijkheden en zitruimte. Maar kan ook een stuk groter uitkomen dan je voor ogen hebt. Het is dus echt belangrijk om de ruimte die je hebt goed uit te meten en te weten wat je in huis kunt halen. Je wilt uiteindelijk ook nog voldoende ruimte hebben om te wonen. Daarom is het bij een leren bank verstandig om ook echt naar het model te kijken. De meeste leren banken hebben een relatief hoge leuning. Hierdoor heb je te maken met dat de bank optisch groter lijkt dan deze in werkelijkheid is.

Ook de kleur speelt natuurlijk een belangrijke rol. Een leren bank met zwarte kleur toont groter dan een lichtere bank. Wees dus ook bewust van de invloed die kleur heeft.
Tot slot speelt het model ook een belangrijke rol in de optische grote van een bank. Als een bank hoog op de poten staat geeft dit meer ruimtelijk inzicht dan wanneer een bank laag bij de grond komt. Wees je hiervan bewust en kies een bank die naar wens is en ruimte geeft.