Wooninspiratie Woontips Welke hoogte eettafel is ideaal?

Welke hoogte eettafel is ideaal?

ideale hoogte eettafel

Wanneer je een drukke dag hebt gehad wil je genieten van een heerlijk gerecht aan een fijne eettafel. Niets is vervelender dan dat je vervolgens te laag of te hoog zit en niet comfortabel kunt eten. De hoogte ervan speelt een belangrijke rol bij voldoende zitcomfort. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste stoelen. In dit artikel lees je enkele tips die je kunnen helpen welke hoogte voor een eettafel het meest ideaal is.

Ideale zithoogte aan de eettafel

Allereerst is het noodzakelijk dat je de juiste zithoogte hebt. Dit kan je bepalen door je eigen lengte en van degenen aan tafel. Heb je een gemiddeld lage zithoogte (40 tot 41 centimeter), dan kun je beter kiezen voor een lagere tafel. En andersom geldt natuurlijk dat als je een gemiddeld hoge zithoogte (44 tot 45 centimeter) hebt, dat je kies voor een hogere tafel. Denk daarnaast ook na of je een stoel met of zonder armleuningen wilt hebben, zodat je ze onder tafel kunt schuiven.

Eettafel breedte

Daarnaast speelt ook de breedte een rol bij het kiezen. Dit is afhankelijk van het aantal personen dat aanschuift. Wanneer je met zijn tweeën bent, dan is een eettafel van 70 centimeter breed voldoende. Maar ben je met acht personen, dan kun je beter kiezen voor een eettafel van minstens 250 centimeter breed. Beslis ook waar hij komt te staan. Zo kun je ruimte besparen door bijvoorbeeld de korte kant tegen de muur te plaatsen, handig wanneer je met vier tot zes personen bent.

Ideale eettafel hoogte

De ideale hoogte hangt af van hoelang je zelf bent. Een gemiddelde tafel is rond de 76 tot 77 centimeter hoog. Mocht je langer zijn, dan is een tafel van 78 tot 79 centimeter ideaal. Ben je kleiner, kies dan voor een tafel van 74 tot 75 centimeter. Ook is het slim om vooraf je huidige eettafel op te meten, zodat je weet welke hoogte je nodig hebt. Ben je eenmaal geslaagd met het vinden van een geschikte eettafel, dan kun je in ieder geval heerlijk tot rust komen na een drukke dag.