Wooninspiratie Woontips Je woning verkoopklaar maken doe je zo!

Je woning verkoopklaar maken doe je zo!

woning verkoopklaar maken

Ga jij jouw huis verkopen? Dan wil je dat jouw huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Je wilt jouw woning toch zo snel mogelijk succesvol verkopen. We geven je zes tips om je huis in een mum van tijd verkoopklaar te maken.

Verwijder persoonlijke items

Je hebt ongetwijfeld prachtige kinderen en hele goede vrienden. Maar helaas zijn er geen kopers in geïnteresseerd. Verwijder daarom alle foto’s, souvenirs, persoonlijke kaartjes en speelgoed van je kind. Dit helpt een potentiële koper zich voor te stellen dat hij of zij daar woont.

Achterstallig onderhoud fixen

Veel woningzoekenden kijken als eerst naar slecht onderhoudswerk in verouderde woningen. Als jouw huis in slechte staat verkeert, voer dan achterstallig onderhoud uit voordat je het op de markt brengt.

Huishoudelijke klusjes buitenshuis

Zorg ervoor dat jouw huis en tuin er verzorgd uitzien. Het hoeft niet veel te kosten. Als de verf op uw kozijnen bijvoorbeeld afbladdert, schilder dan de raamkozijnen. Snoei overwoekerde struiken en ga onkruid wieden en snoeien. Houd vuilnisbakken uit het zicht.

Huishoudelijke klusjes binnenshuis

Bekijk je woning kritisch. Olie de piepende deurknop. Reinig de voegen tussen badkamer- of keukentegels. Kijk of je huis ergens anders wel wat verf kan gebruiken. Bijvoorbeeld het opnieuw schilderen van de keukenkasten of het wit schilderen van de muren. Hierdoor oogt de ruimte neutraler, frisser en ruimer.

Een heerlijk geurend huis doet wonderen

Net als de juiste temperatuur is geur een belangrijke factor bij de verkoop van je huis. De meest onderschatte reden waarom kijkers hun huis verlaten met een “onaangenaam gevoel” is geur. Als u zich voorbereidt om jouw huis te verkopen, let dan op de geur in je huis.

Houd je huis netjes en opgeruimd

Als er iets belangrijks is aan het kijken naar een huis, dan is het wel dat de ruimte schoon en netjes is. Dit is misschien een heel voor de hand liggende hint, maar we kunnen het zeker niet nalaten om het te vermelden. Dus als je klaar bent om je huis te verkopen, loop dan met een scherp oog door het huis en berg al je persoonlijke en niet-essentiële spullen op. Doe dan een grote schoonmaak of nodig je schoonmakers uit voor een extra week. Het is het helemaal waard!

Hulp nodig bij het verkoopklaar maken van jouw woning?

Wil jij je huis verkopen en heb jij hulp nodig bij het verkoopklaar maken van je woning? Dan is het wellicht interessant om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar helpt je niet alleen bij het verkoopklaar maken van je woning, maar helpt je ook bij het onderhandelingsproces en de administratieve zaken van de verkoop.