Wooninspiratie Slaapkamer inspiratie Zo creëer je de perfecte slaapkamer inrichting voor een betere nachtrust

Zo creëer je de perfecte slaapkamer inrichting voor een betere nachtrust

slaapkamer inrichting

Elke nacht acht uur slaap heeft een grote invloed op je leven. Het draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid. Maar hoe zorg je daarvoor? Door je slaapkamer daarop aan te passen doe je al heel veel. Het juiste bed, verduisterende gordijnen en een rustige sfeer helpen je daarbij. Benieuwd naar hoe jouw kamer inricht om die nodige uurtjes slaap te pakken? Lees dan snel verder!

Comfortabel en goed bed

Ten eerste: het juiste bed. Daar hoort het perfecte matras en goede kussens bij. Zorg ervoor dat het matras je rug goed ondersteunt. Laat je hier vooral bij adviseren door de experts van bijvoorbeeld Huijer. Met een matras dat niet te zacht of niet te hard is, zorg je ervoor dat je wervelkolom in de juiste positie ligt. Dit geldt ook voor het kussen. Zorg ervoor dat deze je hoofd goed ondersteunt en dat deze niet te veel voor- of achterover hangt. Dit voorkomt rugklachten en zorgt voor een betere nachtrust!

Donkere omgeving

Ten tweede doet een donkere slaapkamer veel voor je nachtrust. Dit maakt het belangrijke stofje melatonine aan waardoor je beter slaapt. Een té lichte kamer zorgt ervoor dat je vaak wakker wordt. Schaf verduisterende gordijnen aan dat geen licht doorlaat; deze kun je ook voor of achter je geliefde al bestaande gordijnen hangen. Ook haal je felle lichtjes weg. Vervang die elektrische wekker dus voor een ouderwetse. Dat geeft ook nog eens een leuke, vintage sfeer aan de kamer.

Comfortabele temperatuur

Daarnaast creëer je de ideale temperatuur op de slaapkamer. Voor de meeste mensen ligt dat tussen de 18 en 20 graden. Dat doe je natuurlijk met het gebruik van een thermostaat, maar ook komen verduisterende gordijnen van pas. Ze houden hete zonnestralen in de zomer buiten en de warmte in de winter goed binnen. Ga ook voor een beddengoed dat is aan te passen op het seizoen; een dik dekbed in de winter en een wat dunnere in de zomer!

Creëer een rustgevende sfeer

Tot slot ga je voor een rustige sfeer in de slaapkamer. Een rommelige en drukke kamer zorgt voor hetzelfde in je hoofd. Dat heeft flink wat impact op je nachtrust. Kies daarom voor een rustig kleurenpalet met wit, beige en andere zachte tinten. Zorg daarnaast voor genoeg opbergruimte voor een opgeruimde kamer. Dat zorgt voor een hoop rust in je hoofd!

Dus, ga bij het inrichten van je kamer vooral na hoe het je nachtrust bevordert. Een comfortabel matras met de juiste kussens zorgt voor de juiste slaaphouding. Verduisterende gordijnen zorgen voor een donkere kamer en reguleren de temperatuur. Tot slot zorg je voor een rustgevende sfeer met zachte kleuren en zo min mogelijk rommel. Zo kom jij elke avond aan die nodige acht uur slaap!