Wooninspiratie Tuin inspiratie Zo maak je jouw tuin zomerklaar

Zo maak je jouw tuin zomerklaar

tuin zomerklaar maken

De zomer komt eraan en je ziet jezelf al met een koel drankje in je tuinstoel wegzakken. De zon en de barbecue doen de rest. Het is dan alleen wel zo dat je er zeker van wil zijn dat je ook echt optimaal van je tuin kan genieten. Door de volgende tips zorg je dat alles helemaal zomerklaar is.

1. Werk met kleuren

Het is zomer, dus alles is vrolijk en gezellig. Dat moet natuurlijk ook in je tuin het geval zijn. Wanneer je zorgt voor mooie bloemen met fijne kleuren, dan voelt alles simpelweg een stuk fijner aan. Er zijn talloze bloemen die je kan laten bloeien in jouw tuin, dus het is slim om op tijd te planten voor de zomer echt begint.

2. Werk aan je terras

Je hebt misschien al een goed terras aangelegd. Het is alleen wel belangrijk om het in de aanloop naar de zomer alles nog eens na te lopen. Spoel je tuinmeubilair schoon. Haal het onkruid tussen de tegels weg. Kijk of alles nog naar behoren werkt en kijk of je misschien hier en daar iets moet vervangen, toevoegen of veranderen. Kijk ook je parasol of overkapping vast na.

3. De barbecue klaarmaken

Een bbq kopen is een goed idee. De leukste zomers zijn die waarin je regelmatig een barbecuefeestje houdt. Het is fijn om een modern model te hebben waarmee je meer dan ooit kan klaarmaken. Van de simpele hamburger of het worstje tot en met het gegaarde vlees dat uren op de barbecue moet liggen. Het is allemaal mogelijk. Een nieuw model kopen nog voor de zomer begint is daarom nooit een slecht idee. Zo ben je er helemaal klaar voor om leuke tijden te beleven met elkaar.

4. Aandacht voor de sfeer

Een zomerdag duurt lang. Dat betekent dat je niet alleen klaar moet zijn om lekker in de zon te zitten. Het is juist ook belangrijk dat je de zomeravonden gezellig kan maken. Een fijne lamp en een lekker vuurtje kunnen bijvoorbeeld veel voor je doen in de tuin. Het is op die manier goed mogelijk om sfeer te creëren. Loop je tuin eens na om te kijken waar de sfeer en de verlichting niet goed zijn. Op die manier kan je dan het beste uit je tuin halen op elk moment. Het is daardoor alleen maar nog beter mogelijk om de hele zomer te blijven genieten.